Amazon ha presentat un informe sobre les seves vendes de llibres físics i digitals el 2015. D'aquest llistat se'n desprèn que Sant Just Desvern és la ciutat catalana on Amazon ven més llibres per càpita, seguida de la Garriga i Barcelona. Després de Barcelona, entre les localitats de més de 15.000 habitants, hi figuren, per ordre, Sant Celoni, Sitges, Sant Quirze del Vallès, Girona, Roses, Castelldefels i el Masnou.

Què es llegeix a Sant Just?

El llibre més venut a Sant Just va ser La isla de los cinco faros, de Ferran Ramón Cortés, un llibre de consells per potenciar la comunicació. Entra dins la lògica, ja que els llibres més comprats a Amazon, a Sant Just són els de salut, cura personal i autoajuda. En canvi, a Sant Celoni es dóna un índex anormalment alt de compra de llibres de cuina. També a la Garriga té èxit la cuina. El llibre més venut va ser Comer bien a diario. Recetas fáciles para una dieta sana y variada.

El triomf de La noia del tren

A nivell català, el llibre més venut ha estat La noia del tren, de Paula Hawkins. Un gènere que té molt d'èxit és la ciència ficció, amb un alt nivell de compres a Sant Celoni i a Cardedeu. El llibre més venut en aquest camp ha estat Arthur, al otro lado, de Francesc Barrio. I els compradors més fidels de literatura romàntica estan a Esparreguera: Allà s'ha venut un 256% més de llibres romàntics que la mitjana.