Trágala, Trágala...  és el títol d’un musical que es reestrena avui al teatre Nuevo Apolo de Madrid i que es defineix com “una farsa transgressora, irreverent i divertida sobre Espanya”. Entre el gags de l’obra hi ha una invitació a afusellar el president de la Generalitat, Artur Mas.

“No hi ha més remei que afusellar perquè s’ha tornat molt pesat”, s’explica en la web de l’obra. L’autor del sainet, Iñigo Ramírez de Haro, argumenta que es convida el públic a encarregar-se de l’afusellament perquè l’IVA cultural impedeix contractar actors per assumir aquest paper. “Estic convençut que hi haurà cues per afusellar Mas”, ha assegurat Ramírez de Haro en declaracions arran de la presentació de la reestrena.

Tot parteix de la resurrecció de Ferran VII i el país amb què es troba. Entre les sorpreses amb què topa el monarca ressuscitat estan “els catalans independitzant-se i saltant-se la llei a la torera, el govern corrupte, la justícia comprada, l’extrema esquerra amenaçant, l’exèrcit adormit, la monarquia trontollant...”.

L'any 2012, el programa Bestiari Il·lustrat que emetia el Canal 33 es va veure embolicat en una polèmica per haver simulat que es disparava contra el rei Joan Carles, Félix Millet i el periodista Salvador Sostres. L'afer va provocar la suspensió del programa i la imputació per part de l'Audiència dels responsables de la simulació.

La idea d'afusellar Mas tampoc és original de l'obra de teatre. El passat mes d'octubre, l'exdirector de comunicació de José María Aznar, Miguel Ángel Rodríguez, va assegurar en declaracions a Antena3 que "el que li falta a Mas és un afusellament". "Aleshores estaria estupend", va reblar.