L'actriu Mira Sorvino ha revelat que va ser violada durant una cita, una informació que ha decidit fer pública per primera vegada per defensar la necessitat que hi hagi normes que protegeixin més a les víctimes.

Sorvino, que no va donar detalls sobre els fets, va comparèixer davant dels mitjans aquest dimecres al costat del governador de l'estat de Nova York, Andrew Cuomo, en suport d'una proposta per eliminar els terminis en què prescriuen aquests delictes i que més víctimes puguin denunciar.

La intèrpret va ser una de les primeres estrelles de Hollywood en donar a conèixer que havia estat assetjada pel productor Harvey Weinstein i es va convertir en una de les veus més potents del moviment MeToo.

"Supervivent d'una violació"

"No només vaig ser una víctima d'assetjament sexual i agressió en mans del senyor Weinstein, sinó que també sóc una víctima d'assalt sexual i una supervivent d'una violació en una cita", va dir.

"Mai no he dit això en públic i no vull entrar en detalls, però no havia dit aquesta última part en públic perquè de vegades és impossible compartir certes coses", va explicar Sorvino.

Amb llàgrimes als ulls, la intèrpret va dir que havia decidit fer el pas per ajudar altres víctimes "que necessiten justícia".

Sorvino va defensar en la seva intervenció la necessitat d'ampliar els terminis perquè les violacions es puguin perseguir per la via penal.

A l'estat de Nova York, en molts casos, aquests delictes prescriuen en cinc anys, per la qual cosa sovint no es denuncien a temps.

Sorvino va subratllar que, per a les víctimes, és necessari tenir temps per poder superar el trauma i anar a la Justícia.

"Et sents avergonyida. Et sents com si d'alguna manera fos la teva culpa, que hauries d'haver estat més llesta, que t'hauries d'haver protegit millor, que no hauries d'haver pres aquesta copa. Qui sap el que hi havia en ella. Que d'alguna forma et vas posar tu mateixa en aquesta situació", va explicar sobre la seva experiència.

El governador de Nova York està pressionant al legislatiu estatal perquè en el seu actual període de sessions aprovi eliminar l'estatut de limitacions en els casos de violacions en segon i tercer grau, que actualment és de cinc anys, igual com es va fer anteriorment per a les de primer grau.

El moviment Time's Up, que combat l'assetjament i l'agressió sexual i amb el qual col·labora Sorvino, s'ha unit a la campanya, recolzada també per l'actriu Julianne Moore en un article conjunt amb Cuomo publicat aquest dimecres.