El acorazado Potemkin de Serguei M. Eisenstein, és un dels grans clàssics de la història del cinema. El 17 de març, a les 19h, a la sala de cinema més gran de Barcelona, a l'Aribau Multicines, es projectarà aquest film soviètic del 1925, una apologia de la revolució russa basada en uns fets reals succeíts el 1905. la projecció de la pel·lícula més emblemàtica del cinema mut estarà acompanyada de la música en directe de la banda de pop rock psicodèlic Raisa i del guitarrista Xisco Rojo. Les entrades ja són a la venda.

El acorazado Potemkin és la senzilla narració d'un dels episodis més coneguts dels prolegòmens de la Revolució Russa: el motí que esclata a bord del navili amb motiu d'un repartiment de carn plena de cucs. La tripulació del Potemkin, farta del tracte vexatori i injust rebut per part dels oficials, s'amotina davant del port d'Odessa, marcant així l'inici de la reguera revolucionari que sacsejaria tota Rússia.

Potemkin mare

El acorazado Potemkin va ser un dels films seleccionats pel govern rus el 1925 amb motiu de la commemoració del 20è aniversari del fallit cop revolucionari de 1905. Prohibit en nombrosos països capitalistes, a França en particular fins a 1952, alguns espectadors van haver de recórrer a sales parroquials, cine-clubs clandestins, domicilis particulars o fins i tot locals veïnals per gaudir de l'escena de la famosa escala monumental. Ara la podran veure amb la màxima qualitat, en una còmoda butaca, i amb una excepcional música en directe.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat