La tornada a la feina, a l’escola o a la Universitat pot arribar a ser molt dura.

Després de les vacances, la rutina arriba com un clatellot pel qual no estàs preparat, i és per això que necessites anestèsia.

Una bona dosi de comèdia pot complir perfectament aquesta funció, així que aquí teniu vuit sèries per alleugerir el cop.

1
The Office (Amazon Prime)
8 sèries de comèdia per fer més lleuger el retorn a la rutina

Probablement la millor comèdia de la història de la televisió. Per qui no l’hagi vist és un “must” i per qui l’hagi vist, segur que s’està morint de ganes de tornar a riure amb les bogeries de Michael Scott, les excentricitats de Dwight Schrute i la bonica història entre Jim i Pam.

A l’inici d’aquest any Netflix cometia l’error de deixar-la marxar del seu catàleg, però heu de saber que ara la podeu trobar a Amazon Prime.

2
Brooklyn Nine Nine (Netflix)
8 sèries de comèdia per fer més lleuger el retorn a la rutina

La que sí que és a Netflix és aquesta divertida comèdia sobre una comissaria de Brooklyn i els seus entranyables policies. Després de set temporades, aquest any diu adeu amb els deu darrers capítols que ja s’han estrenat a Estats Units.

Si sou dels que us espereu fins que una sèrie s’acaba per poder mirar-la d’una tirada, ha arribat el vostre moment de començar Brooklyn Nine Nine.
3
Mythic Quest (Apple TV+)
8 sèries de comèdia per fer més lleuger el retorn a la rutina

Si enlloc del món policial us interessa més el dels videojocs, Mythic Quest és la vostra comèdia. Disponible a Apple TV+, la sèrie estrenada l’any passat i que ara emet la seva segona temporada demostra que encara no està tot inventat en el món de les sitcoms.

Amb un format més aviat clàssic, però amb una temàtica original, els capítols aconsegueixen ser tant divertits com entranyables gràcies a un conjunt de personatges que encaixen a la perfecció.

4
Ted Lasso (Apple TV+)
8 sèries de comèdia per fer més lleuger el retorn a la rutina

Sembla que Apple TV+ va trobar la tecla de les comèdies l’any passat, com va demostrar l’èxit de Ted Lasso que també està emetent la seva segona temporada.

 Si teniu un mal dia o arribeu cansats a casa, poseu-vos un capítol d’aquesta magnífica sèrie. Ja veureu com de seguida voldreu formar part de l’equip d’en bo d’en Ted, gràcies al seu optimisme per encarar tant la vida com la seva feina d’entrenador de futbol. I no sigueu escèptics, la sèrie us pot agradar per molt que no us interessi el futbol.

5
Parliament (Filmin)
8 sèries de comèdia per fer més lleuger el retorn a la rutina

I del futbol a la política amb aquesta divertida coproducció de francesos, belgues i alemanys. La comèdia ideal per qui es vulgui burlar de la inutilitat dels polítics i les administracions.

Parliament retrata l’(absurda) realitat gairebé millor que el que ho faria un telenotícies i, a més, us ho passareu molt millor mirant-la. La trobareu a Filmin

6
Master of None (Netflix)
8 sèries de comèdia per fer més lleuger el retorn a la rutina

No em cansaré mai de recomanar aquesta joia de Netflix. Potser no us farà riure tant com la resta de propostes d’aquesta llista, però el retrat que Aziz Ansari fa de tots els aspectes de la vida d’un jove en la nostra societat contemporània és senzillament genial.

Destacar que aquest any s’ha estrenat la tercera temporada, que és més aviat un spin-off, i que està destinat al públic més sibarita, perquè de comèdia ja no en té res.

7
New Girl (Disney+)
8 sèries de comèdia per fer més lleuger el retorn a la rutina

Pels que tingueu Disney+, més enllà d’animacions, Star Wars i Vengadores, podeu trobar sèries que us facin riure com New Girl.

Aquesta infravalorada comèdia reprodueix les fórmules que tan bé funcionaven a Friends o Seinfeld i li incorpora el seu propi sentit de l’humor, una mica més absurd, que, en moltes ocasions, et pot fer plorar de riure.

8
After Life (Netflix)
8 sèries de comèdia per fer més lleuger el retorn a la rutina

Però si el que voleu per evadir-vos de la rutina no és només plorar de riure sinó també de tristesa, la darrera recomanació és After Life.

Començàvem la llista amb The Office (US), inspirada en la versió britànica de Ricky Gervais. I acabem amb el mateix Gervais, ja més madur, director, guionista i protagonista d’aquesta comèdia negra que mostra la duresa de passar un dol de forma emotiva i sovint hilarant.