S’estrenava un 21 de juliol de 2017 i arriba al seu final un 29 d’abril de 2022 amb la segona tanda d’episodis de la quarta temporada. I quin viatge que ens ha regalat Ozark! Amb girs constants, morts sorprenents i, sobretot, magnífics arcs de personatges. Guanyadora de tres premis Emmy, la sèrie de Netflix ja té garantida una posició privilegiada en les vitrines de les millors de la plataforma, només falta rematar-ho amb els darrers episodis, que hauran de respondre a les cinc grans preguntes que va deixar obertes al final de la primera part de la temporada. Atenció! A partir d’aquí hi ha espòilers de tot el que hem vist fins ara.

🍿 Ozark es manté en plena forma abans de la traca final
 

🎬 Ozark torna: Netflix estrena la primera part de la seva última temporada
 

Aconseguirà la Ruth la seva venjança?

Que no es digui que no hem avisat, perquè anem al gra: al darrer capítol que vam veure, Wyatt Langmore i Darlene Snell eren assassinats a mans del Javi, el nebot incontrolable del líder del càrtel, Omar Navarro. Al llarg de la sèrie, la Ruth ja havia perdut el seu pare, el seu amant i ara s’ha quedat sense l’última persona que li quedava, el seu cosí. Al destrossat personatge que interpreta Julia Garner ja no li queda res a perdre i per això ho apostarà tot a venjar-se d’aquesta darrera mort. Tot sembla indicar que el Javi pot tenir els dies comptats.

Ruth Ozark
Com acabarà la venjança de Ruth? / Netflix

Què passa amb el Jonah?

A la primera part de la temporada, Jonah Byrde (Skylar Gaertner) abandonava el bàndol de la seva família per dos motius. D’una banda, perquè està en l’etapa adolescent de rebel·lar-se contra els pares - la Charlotte (Sofia Hublitz) també l’havia tingut en el seu moment. De l’altra, perquè va descobrir que la seva mare era responsable de la mort del seu germà Ben, tiet del Jonah amb qui tenia bona relació, i ara sent odi cap a ella. El problema en aquest tram final és que el seu nou bàndol ha desaparegut amb la mort del Wyatt i la Darlene, i haurem de veure si tornarà als braços dels seus pares o se sumarà a la missió de venjança de la Ruth.

Serà lliure Omar Navarro?

La tasca que la parella protagonista, Martin i Wendy Byrde, tenien per part del líder del càrtel aquesta temporada semblava gairebé impossible: aconseguir la seva llibertat. Però, com gairebé sempre, tots dos van saber moure els fils adequats per arribar a l’objectiu, especialment el personatge interpretat per Jason Bateman gràcies a la seva relació amb l’agent de l’FBI Maya Miller. Tot i això, les coses es van acabar torçant a l’últim moment, i ara tocarà descobrir si hi haurà una nova oportunitat d’alliberar un dels homes més perillosos de tot Mèxic.

Qui sobreviurà?

Preguntem directament qui sobreviurà i no qui morirà perquè ja sabem que en aquest final hi haurà baixes. N’hi ha hagut a cada final de temporada i la que tanca la sèrie no pot ser menys, perquè, a més, hi ha rumors d’una conclusió tràgica. Ja hem dit que el Javi ho té bastant negre, potser també la Ruth, capficada en la venjança, però tampoc hem de descartar que el matrimoni Byrde acabi pagant les conseqüències dels seus actes ara que tot s’acaba. I és que la Wendy (Laura Linney) s’ha convertit en un monstre capaç de tot per seguir fugint endavant i en algun moment haurà de pagar el preu, ja veurem quant elevat.

Estarà a l’altura el final de la sèrie?

Però més enllà de l’argument i de qui arribi viu al darrer episodi, la pregunta més important és si el final deixarà satisfets els fans de la sèrie. I de les cinc preguntes, aquesta sembla la més fàcil de predir, perquè la resposta probable és que sí. Ozark no ha tingut ni una mala temporada a nivell de guió, i porten temps preparant el terreny per un final apoteòsic. A més, les interpretacions no han fet més que créixer al llarg dels anys, i la fotografia i la banda sonora no han deixat mai de ser fascinants. El pastís ja és deliciós, només queda la cirereta, i arriba demà.