Ja fa 40 anys que Molins de Rei és testimoni de molts ensurts i rostres de pànic. El culpable és el Terror Molins i les seves ganes de consolidar-se com un dels festivals de terror més prolífic del territori, que juntament amb el Festival de Sitges defineixen l'escena catalana com una de les garants dels subgèneres fantàstic i de terror. De fet, el seu llegat ja és història: aquest any celebra la seva 41a edició amb més d'un centenar de títols entre llargmetratges i curts de nacionalitats diverses, curts que aquest any s'enfocaran en la producció domèstica: el sector cinematogràfic català té cita el 6 de novembre amb una jornada de projeccions d'una desena de films catalans—sis en estrena mundial—. Respecte a la resta de l'oferta cinematogràfica, les opcions ascendien a 137 abans que l'organització es veiés obligada a suspendre la seva edició online després de comprovar que algunes pel·lícules participants s'havien filtrat el públic, així que ara el festival seguirà només en la seva versió física amb 104 films en cartellera que podran veure's del 4 al 13 de novembre a diversos teatres i espais de la ciutat, com el Teatre El Foment, el Teatre de la Peni o el Cinema Versalles Palace.

Aquesta edició del 2022, que també comptarà amb una trentena d'activitats dirigides a tots els públics, va dedicada als musicals de terror i comptarà amb l'assistència del compositor Joan Valent, que s'emportarà el premi honorífic, a més dels equips d'obres rellevants com Mad Heidi o Project Wolf Hunting. El Festival Internacional de Cinema de Terror de Molins de Rei destaca per posar el focus en estrenes europees i mundials, però quines són les pel·lícules de por que més ressonen entre la crítica? Aquestes són algunes de les propostes més interessants; el programa sencer del Terror Molins 2022 pot descarregar-se en aquest enllaç.

1
Deadstream
Joseph Winter i Vanessa Winter
Les 5 pel·lícules per viure un Terrormolins 2022 de por

Probablement una crítica al pitjor que un pot trobar-se en els submons virtuals. Tot ocorre quan una personalitat d'Internet en desgràcia intenta recuperar els seus seguidors transmetent en viu una nit sol en una casa embruixada. Quan fa enutjar a un esperit venjatiu per accident, el seu gran esdeveniment de tornada es converteix en una lluita en temps real per la seva vida. 12 de novembre, 19.30. La Peni.

2
Speak no evil
Christian Tafdrup
Les 5 pel·lícules per viure un Terrormolins 2022 de por

Un relat de contrastos radicals. Una família danesa visita una família holandesa que va conèixer en unes vacances. El que se suposava que anava a ser un cap de setmana idíl·lic comença a erosionar-se lentament mentre els danesos intenten ser educats davant fets desagradables. 8 de novembre, 20.45h. La Peni.

3
10-33
Alexander Maxim Seltzer
Les 5 pel·lícules per viure un Terrormolins 2022 de por

L'Ava ha anat al cinema però acaba immersa en un malson quan es queda tancada al servei durant un tiroteig. En aquest curtmetratge canadenc, amb molt bona crítica, només una fina porta és l'única separació entre ella i l'assassí, i la protagonista haurà de resoldre com enfrontar-se a ell i poder sobreviure. 5 de novembre, 19.15h. La Peni.

4
AveMaria
Adrián Palomo i Pol Mansachs
Les 5 pel·lícules per viure un Terrormolins 2022 de por

En una família que viu aïllada sota les normes d'una capritxosa religió, la filla menor serà obligada a quedar-se embarassada del seu germà sota la pressió del seu pare. Una proposta sorgida de la Universitat Pompeu Fabra, opera prima dels seus directors, que s'estrena mundialment al festival. 6 de novembre, 16h. El Foment.

5
Mad Heidi
Johannes Hartmann i Sandro Klopfstein
Les 5 pel·lícules per viure un Terrormolins 2022 de por

Una de les propostes que més destaquen i que, a més, el seu equip estarà presencialment al festival. Explica una altra visió de la ja tradicional i ultraconeguda muntanyenca suïssa Heidi; en aquesta ocasió, és segrestada per brutals tropes del govern i ha de defensar-se i lluitar en una guerra contra una maquinària d'odi alimentada amb formatge. 4 de novembre, 21.15h. La Peni.