Benvinguts a la revetlla de Sant Joan, la nit més curta de l’any, però també la més pesada pels qui no suporten els petards. L’alternativa? Sofà, manta —bé, manta amb aquesta calor potser no cal— i televisió amb el volum ben alt per diluir el soroll exterior dels focs artificials. I com que els focs poden durar tota la nit, també ho podeu fer vosaltres des de casa mirant una minisèrie que us enganxi i us fascini. És per això que us recomanem cinc ficcions per fer una marató durant aquesta màgica nit amb propostes d’HBO Max, Netflix, Disney+, Apple TV+ i Amazon Prime.

1. La ciudad es nuestra (HBO Max)

A diferència dels petards d’aquesta nit, massa poc soroll ha fet el retorn de David Simon als carrers de Baltimore amb el que gairebé podríem definir com una nova minientrega de The Wire, aka una de les grans obres mestres de la història de la televisió. Inspirada en casos reals de corrupció policial, amb només quatre capítols narra la complexa situació després de la mort de Freddie Gray sota custòdia policial, l’onada de disturbis i assassinats conseqüents i la resposta dels cossos d’autoritat amb mètodes no convencionals.

2. Maniac (Netflix)

Una altra minisèrie que va passar força desapercebuda tot i tenir estrelles com Emma Stone i Jonah Hill al capdavant. Ells dos interpreten a Annie Landsberg i Owen Milgrim, dos desconeguts que participen en les fases finals d’un misteriós assaig farmacèutic que els ha d’ajudar a superar qualsevol malaltia mental i oblidar els fantasmes del passat. Evidentment, l’experiment no surt com s’esperava, i la sèrie es converteix en un laberint d’emocions, colors i canvis de to que conclou de forma brillant al darrer capítol.

3. Solo asesinatos en el edificio (Disney Plus)

Solo asesinatos en el edificio no és realment una minisèrie, però ara és el moment idoni per fer-ne una marató, perquè la setmana que ve estrena la seva segona temporada a Disney+. Ideal per qui busqui evadir-se a partir de la comèdia, explica la història de tres solitaris veïns d’un edifici on es produeix un assassinat, que decidiran començar a investigar junts mentre ho narren en un podcast. Una ficció que ens ofereix girs constants alhora que moments hilarants elevats per les interpretacions de Steve Martin, Martin Short i Selena Gomez.

4. Defending Jacob (Apple TV+)

Defending Jacob us garanteix estar enganxats a la pantalla durant 8 episodis excel·lentment construïts. Perquè ja la seva premissa inicial captiva a l’espectador: un ajudant de fiscal que es troba investigant un cas d’assassinat d’un nen de 14 anys del qual resulta que el principal sospitós és el seu propi fill. Interpretat per Chris Evans, el protagonista tindrà constants dilemes morals entre el seu deure amb la justícia i l’amor pel seu fill, alhora que el guió juga a fer-nos dubtar constantment si l’assassí és qui tothom diu que és.

5. Historias para no dormir (Amazon Prime)

I com que no podreu dormir igualment per culpa del soroll dels petards, no canviarà gaire si us poseu Historias para no dormir. Quatre històries de terror independents basades en el format clàssic de Narciso Ibáñez Serrador i protagonitzades per noms importants del cinema espanyol, com David Verdaguer, Vicky Luengo, Miki Esparbé, Inma Cuesta o Dani Rovira. I també coneguts són els seus directors, entre els quals trobem a Rodrigo Sorogoyen o Paco Plaza, responsable del millor episodi de la sèrie: Freddy.