Òmnium Cultural ha seleccionat 12 novel·les com a candidates al Premi Òmnium a la Millor Novel·la de l'Any, un premi de 25.000 euros --20.000 per al premiat i 5.000 destinats a promoció-- i a la qual opten obres publicades de novembre del 2019 a octubre del 2020.

Les obres seleccionades són 'Boulder' (Club Editor), d'Eva Baltasar; 'Coníferes' (Quaderns Crema), de Marta Carnicero; 'El càstig' (L'Altra Editorial), de Guillem Sala; 'El paisatge d'uns crims' (Andana), de Joan M. Minguet; 'El rai dels innocents' (Edicions 1984), de Quim Español, i 'Guillem' (Amsterdam), de Núria Cadenes.

El jurat també ha seleccionat 'Ignot' (Periscopi), de Manuel Baixauli; 'La drecera' (Periscopi), de Miquel Martin i Serra; 'La mar rodona' (Club Editor), de Sebastià Perelló; 'Les cuques' (Anagrama), de Julià Guillamon; 'Les espines i el peix' (Tres i Quatre), de Josep Colomer, i 'Reis del món' (Proa), de Sebastià Alzamora.

El jurat

Les obres les han seleccionades l'editor Bernat Puigtobella, el guionista i divulgador lingüístic Enric Gomà i les llibreteres Mireia Perelló i Olga Federico, i a partir d'aquesta llista un jurat que composen Anna Casassas, Marta Segarra, Carme Gregori, Xavier Pla i Oriol Izquierdo donaran a conèixer els tres finalistes el 10 de desembre: el premi es lliurarà a principis de febrer si la situació sanitària ho permet.

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha remarcat que el premi vol seguir projectant "una literatura catalana ambiciosa i universal", i ha subratllat que la cultura és un bé essencial que cohesiona i empodera com a societat.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat