Avui és quatre de maig, que en anglès és May the 4th, que fent un joc de paraules, sona com aquell "may the force be with you", una de les frases més icòniques de la història del cinema, impuls i lema vital per als milions i milions de seguidors i seguidores de La Guerra de les Galàxies de que l'any 1977 s'estrenés la primera entrega (en realitat el capítol IV) de la saga. Interminable decàleg de sentències antològiques, recordem les 10 frases més emblemàtiques mai citades per rebels, Jedis i imperialistes representants del costat fosc

"Que la força ens acompanyi"

És, la FRASE, de culte de la saga. Com a mínim és cita una vegada a cadascun dels diferents capítols de les tres trilogies.

1

Que la força ens acompanyi. Foto: Maria López Moya

"Preferiria fer-li un petó a un wookie".

Han Solo (Harrison Ford), l'heroi rebel en què totes i tots en voldríem veure reflectits, i la no menys fascinant princesa Leia (Carrie Fisher), vivien el típic flirt carregat d'atracció no resolta exemplificada en sentència pronunciada per ell. La resposta és igual d'extraorinariament lacerant.  

2

Preferiria fer-li un petó a un Wookie. Foto: Maria López Moya

"Ell va on jo vagi. Aquest és el camí"

Després d'unes decepcions, la sèrie The Mandalorian ha tornat satisfer les expectatives dels fans més exigents de la saga. La segona temporada de la sèrie ambientada en l'univers Star Wars però que ens endinsa en una història diferent, es presenta amb aquesta locució incontestable. 

Ell va on jo vagi Maria López Moya

Ell va on vagi jo. Aquest és el camí. Foto: Maria López Moya

"El nostre secret és la nostra supervivència. La nostra supervivència és la nostra força"

Interpretat per l'actriu Emily Swallow, L'armera és un dels personatges més rellevants de The Mandalorian. Entee les moltes frases per recordar que deixa anar, la força d'aquesta sentència fa trontollar els fonaments de la galàxia. 

Armera Star Wars Maria López Moya

El nostre secret és la nostra supervivència. La nostra supervivència és la nostra força. Foto: Maria López Moya

"Els teus ulls poden enganyar-te, no confiïs en ells"

Obi-Wan va ser l'encarregat d'instruir en les ensenyances Jedi a Luke Skywalker. Aquesta va ser una de les seves lliçons més valuoses.


"Així és com mor la llibertat, amb un aplaudiment estrident"

Aquesta va ser la frase guanyadora del segon concurs del #catalàalcinema, una sentència memorable pronunciada per la reina Amidala (Natalie Portman) a La guerra de les galàxies: Episodi III, La venjança dels Sith.

Star Wars padame Maria López Moya

Així és com mor la llibertat, amb un aplaudiment estrident. Foto: Maria López Moya

"La por porta a la ira, la ira porta a l'odi, l'odi porta al patiment"

El mestre Yoda va detectar des del primer moment com de poderós era el costat fosc en el petit Anakin Skywalker. Força plena d'ira i odi que va advertir en una nova sentència digna de manual filosòfic. 

3

La por porta a la ira, la ira porta a l'odi, l'odi porta al patiment. Foto: Maria López Moya

"Deixa que el passat mori, mata'l si és necessari"

No es coneix encara interpretació dolenta de l'actor Adam Driver. Fins ara, davant d'una càmera, tot ho ha fet, bé, fins i tot formant part de la galàxia donant vida al fosc Kylo Ren, el fill Han Solo i la princesa Leia. 

Star Wars Kylo Maria López moya
Deixa que el passat mori, mata'l si és necessari. Foto: Maria López Moya

"Luke, sóc el teu pare"

La frase que ens va ajudar a decodificar tots els misteris que s'amagaven rere les lluites intestines entre rebels i imperialistes. 


cita darth vader

Luke, sóc el teu pare. Foto: Maria López Moya

"Uuuuuur Ahhhhhr Uhrrr Ahhh"

Chewbacca!

Star Wars Maria López moya

Chewbacca. Foto: Maria López Moya

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat