La presidenta de la Reserva Federal, Janet Yellen, no va defraudar i tant el mercat d'accions com el de bons van aplaudir la seva intervenció en el Congrés dels EUA. L'Ibex va pujar més d'un 1%, amb un euro que va corregir davant de la divisa americana, fins a 1,1417 dòlars.

En el seu discurs, Yellen va reiterar que és partidària de pujades graduals del preu dels diners, però va afegir que els tipus en el futur no assolirien els nivells a què van arribar en els cicles anteriors a la Gran Recessió, on van escalar fins al 6,5% i el 5,5%. Això és, que dóna per sobreentès que la inflació ja no serà com abans. Portugal va oferir l'exemple en informar que el seu IPC s'ha situat en el 0,9%, el mínim el 2017.

El petroli Brent ha pujat a 48,62 dòlars en reduir-se els inventaris de petroli americà en 7,5 milions de barrils. I això encara que l'Aràbia Saudita i la OPEP estan produint més cru del pactat.

També la rendibilitat dels bons sobirans van baixar en apujar els seus preus, el que revela que els mercats busquen una sincronització del valor dels actius per part dels bancs centrals.

En l'Ibex, no van ser els bancs els protagonistes de la sessió, sinó Acciona, Iberdrola, Cellnex, Ferrovial o Telefónica, valors molt cíclics. Per la seva part, les vendes d'habitatges han fet un salt al maig en créixer el 23%.

A Wall Street, el Dow Jones pujava a mitja sessió el 0,83%, fent cas omís a les batusses polítics de Washington. Entrem en una altra era, diuen a la Borsa de Nova York.