L'Ibex ha perdut els 11.000 punts en una tarda en què el mercat li ha donat l'esquena. Hi ha un risc a la borsa global i un dubte sobre la política interna a Espanya que els resultats i la bona evolució de l'economia europea no poden pal·liar.

El Popular ha estat el detonador del gir en caure a mitja sessió més d'un 6% al ser objecte d'una venda massiva de títols. Comentaris i rumors sobre una possible fusió va fer bascular el valor arrossegant al conjunt del mercat, especialment als bancs. A més, la dissociació entre el Parlament i el Govern de Rajoy forma part d'un quadre que pateix en ocasions moments de desconfiança.

Telefónica ha estat un altre valor amb una trajectòria d'anada i tornada en mostrar fortalesa en els seus negocis externs, en especial al Brasil, i debilitat pel que fa al mercat intern.

La Comissió Europea ha elevat la previsió del creixement de l'economia espanyola fins al 2,8% el 2017, davant l'1,7% de l'Eurozona. Això no ha evitat el càstig a l'índex.

Gamesa, ArcelorMittal i Acerinox van ser alguns dels valors que se salvaven de la línia principal basada a treure's paper de sobre.

A Wall Street, on no es va deixar cap atenció al retrocés de les peticions setmanals de subsidis d'atur fins a 236.000 sol·licituds, el Dow Jones perdia els 21.000 punts a mitja sessió. La presa de beneficis semblava haver-se apropiat avui dels mercats.