L'Ibex va optar per una presa de beneficis anant més enllà de l'Eurostoxx, que va moderar en gran manera el seu descens. La Borsa de Frankfurt és l'única borsa europea que s'ha mogut en terreny positiu. Aliè a Europa i als seus avatars, el Dow Jones pujava un 0,3% a mitja sessió.

En el transcurs de la jornada es va conèixer que un tribunal francès ha declarat culpable de negligència Christine Lagarde, directora gerent de l'FMI; per un pagament de 400 milions d'euros a un magnat el 2008 quan era ministra de Finances. Aquest fet podria provocar una crisi en l'organisme internacional, com ja va ocórrer fa uns anys amb Dominique Strauss Khan, que va dimitir.

Els bancs van arrossegar l'Ibex a les pèrdues, cursa a què es va afegir ArcelorMittal davant de la caiguda dels preus dels metalls. Una enquesta de BOA Merrill Lynch entre grans gestors, van indicar, que han reduït la seva posició de liquiditat a les seves carteres des del 5,8% al 4,8% l'últim mes, la qual cosa revela la seva disposició més important a prendre riscos.

L'enquesta IFO sobre confiança empresarial a Alemanya ha pujat fins al màxim nivell des del 2014, en passar a 111 punts des de 110,4 d'anteriors. El director general d'IFO, Clement Fuest, ha dit que l'economia alemanya aborda "un final d'any fort".

Així mateix, avui ha transcendit que el Deutsche Bank podria arribar a un acord aquesta mateixa setmana sobre la quantia de la multa amb el Govern americà per la seva implicació en la crisi de la "subprimes". Inicialment, la multa havia estat estimada en 14.000 milions de dòlars, el que va conduir al banc a una crisi borsària al setembre. Aquest comentari, juntament amb el resultat de l'IFO, han portat a la Borsa de Fráncfort a l'alça.

A Wall Street, el Dow Jones ha prosseguit el seu ral·li sense temor a sobre topar amb una forta resistència a mesura que s'apropi als 20.000 punts.