L'Ibex ha perdut altura però ha conservat els 10.500 punts en una línia més lleu que el vist en l'Eurostoxx. Mentrestant, l'euro continua pujant i a mitja tarda cotitza a 1,1752 dòlars, una cosa que no beneficia el sector exportador.

Excepte Caixabank, que ha gaudit d'una jornada positiva, la resta dels valors bancaris s'han orientat a la baixa. Mentrestant, al seu torn, Dia ha pujat com l'escuma en entrar en el seu accionariat Letterone, acompanyada de Grifols i Mediaset, que han tancat amb guanys. En el costat de les pèrdues, OHL i Tècniques Reunides han patit un dur càstig. En conjunt, tanmateix, el sentiment inversor en l'Ibex ha millorat.

L'economia americana ha despuntat amb força fins al 2,6% en el segon trimestre deixant enrere el fluix començament d'any. La confiança del consumidor mesurada per les enquestes de la Universitat de Michigan ha mostrat fortalesa a curt, però desconfiança a més llarg termini. Els salaris estan estancats.

Com a nota geoestratègica, negativa, Corea del Nord ha tornat a disparar un míssil intercontinental segons el Japó. El Dow Jones a mitja sessió cotitza amb una caiguda del 0,03%.

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat