Després d’una arrancada positiva al matí, les borses s’han donat la volta al migdia a les acaballes del tancament del segon trimestre. A Europa, l’alça de l’euro per sobre de 1,40 dòlars ha posat a la defensiva als inversors.

Han passat diverses raons durant el retrocés dels mercats. Els avisos sobre una política menys acomodada dels bancs ha proporcionat fortes ventes als mercats del deute, el que ha imposat una recomposició de carteres.

A Wall Street han reaparegut els dubtes sobre la tecnologia, amb Microsoft i Apple liderant els descensos. Al mateix temps, l’economia americana ha pujat 1,4% durant el primer trimestre, davant del 1,2% esperat. Seran els altres sectors els encarregats de fer d’ara endavant les guies o “divers” del mercat? A EUA, els bancs van al cap davant.
A Europa, la inflació espanyola i l’alemanya varen coincidir en la mateixa taxa del 1,5% al juny, a mig camí del objectiu del BCE. Amb un creixement del 0,9% durant el primer trimestre, el Govern de Rajoy transferirà 10.192 milions d’euros per pagar les pensions i les pagues extres de juliol.

El Brent podria arribar a 50 dòlars als pròxims mesos, segons Goldman Sachs. Energia, divises, tipus, sectors estan en volatilitat. Bona part de la carta de navegació dels mercats s’ha de revisar de cara al mes que ve. Avui s’han decidit a fer la conseqüent pausa.