Les bones dades de creixement del PIB a la Xina podrien donar continuïtat al rebot del mercat. La setmana passada, els bons resultats dels bancs americans que van presentar (JP, WF i Citi) i un respir en les rendibilitats del deute públic europeu, van permetre que divendres els índexs americans aconseguissin nous màxims i que el saldo de la setmana fos positiu a les borses.

Els guanys dels mercats dels EUA en els últims cinc dies, van ser una mica inferiors a les dels índexs europeus, excepte per al Nasdaq, que si els va superar. I això malgrat l'EUR/USD que va superar àmpliament l'1,145. Avui el mercat també rebrà un impuls positiu amb la dada coneguda aquest matí de creixement del PIB Xinès, que en el segon trimestre ha crescut un 6,9%, igualant l'augment de l'1 T i superant l'estimació de 6,8%.

A més també les vendes minoristes de la Xina al juny han crescut un 10,4% davant el 10,3% esperat i la producció industrial del mateix mes ha augmentat un 7.6% mentre s'esperava un 6,5%. Bones dades que haurien de donar continuïtat a la pujada de la setmana passada. A més dels resultats empresarials, la referència principal d'aquesta setmana als mercats serà la reunió del BCE dijous, encara que només esperem més llum sobre la rapidesa de la retirada d'estímuls, i no cap mesura concreta.