L’Ibex ha guanyat un 0,60% en una jornada plena de pujades i baixades que han arrastrat els valors d’una banda a l’altra dins un marc de gran volatilitat. Després d’una obertura lleument optimista, l’objectiu de recuperar allò perdut ha estat una aventura arriscada que ha acabat bé.

En aquesta dinàmica, el Santander ha evolucionat de manera semblant al Brent, si be el banc càntabre ha hagut de conformar-se en rebaixar una forta caiguda inicial fins un rècord tècnic, mentre que el preu del petroli ha pujat fins a 49,5 dòlars després de caure a 4,7 milions de barrils els inventaris de la AIE. Els valors relacionats amb les matèries primeres han pujat amb força.

A l’Ibex, la CNMV ha suspès cautelarment la cotització de Aena i Abertis a causa dels forts rumors de que la primera estava disposada a llençar una contra-OPA a la segona, que finalment ha desmentit tancant a l’alça.

A EUA, la construcció de cases ha crescut el 8,3% al juny, el que ha enfortit al mercat pel que fa a l’oferta i la demanda econòmica.

Wall Street ha escalfat motors amb els beneficis de Morgan Stanley, que ha pujat un 36% durant l’últim semestre mentre que IBM queia un 4% per la pèrdua continuada d’ingressos. American Express te pendent presentar comptes al llarg de les pròximes hores.

Pel que portem fins ara, la campanya de presentació de resultats allà està presentant una mitja de benefici per acció del 7,3%, un nivell jutjat d’acceptable pel mercat. Això ha fet que l’euro retrocedís fins a 1,1522 dòlars a l’espera que Draghi reveli la estratègia del BCE durant la reunió de demà.