Les declaracions de Yellen recorden la suavitat del procés de pujada de tipus. L'esperada compareixença de Janet Yellen davant el congrés americà va servir per reiterar que el procés de pujades de tipus continuarà totalment lligat a l'evolució de l'economia, ja que de moment la inflació no està exercint una pressió addicional.

Les paraules de la presidenta de la FED donen suport a la idea que les referències de tipus d'altres cicles no tenen per què ser vàlides per a l'actual moment econòmic. La reacció de les borses va ser positiva, arribant a tocar-se nous màxims històrics del DJ durant la sessió. Amb aquest sentiment mixt que els tipus pujaran però no massa, el comportament sectorial va ser mixt, amb guanyadors entre els sectors defensius com a utilities i immobiliaris, però també amb bon comportament entre alguns de cíclics com les empreses de materials i les industrials.

Al mercat de deute es va veure una lleugera baixada de les rendibilitats i dels diferencials. I això malgrat que el Banc del Canadà va pujar el seu tipus de referència des de 0,50% a 0,75%, sent un dels principals països en unir-se a la tendència marcada per la FED. A Espanya la reducció del diferencial, es va veure afavorida per la millora de les previsions de creixement del PIB, que s'estan veient al mercat i que ja se situen en molts casos per sobre del 3% per a 2017. Ja a partir de demà es comencen a publicar resultats de forma significativa als EUA, per la qual cosa el mercat podrà començar a definir l'estratègia de la segona part de l'any.