El baix volum per la festivitat als EUA permet la presa de beneficis a Europa. Amb escasses referències macro ahir i els mercats americans tancats, els índexs europeus es van decantar per les preses de beneficis. El llançament d'un míssil intercontinental per part de Corea del Nord, ja no és tingut en compte pels inversors, com es va poder comprovar ahir amb l'escàs impacte en la volatilitat, que segueix en nivells mínims.

Avui podrem comptar amb alguna referència més a nivell macro. Ja s'ha conegut aquesta matinada el PMI de serveis de juny de la Xina. Al contrari que el PMI manufacturer que es va conèixer fa uns dies, el de serveis ha baixat respecte a maig, en assolir-ne 51,6 davant 52,8.

L'indicador es manté clarament per sobre de l'àrea d'expansió de l'activitat, però està per sota del nivell de 53/54 que va assolir en els màxims anteriors. Avui també es coneixeran els PMI de serveis i les vendes minoristes de maig a Europa. El més destacable seran les comandes de fàbriques i de béns duradors als EUA i sobretot es publicaran les actes de l'última reunió de la FED, però ja amb el mercat tancat. En aquestes actes es veurà com evoluciona el debat entre els membres de la FED sobre la pauta de les pujades de tipus De moment esperem una tònica d'escàs moviment als mercats.