Nova setmana amb millor comportament a les borses europees sobre les americanes: La mitjana de pujada a les places europees va ser de l'1,9% en els últims cinc dies, però destaca el comportament dels països perifèrics, amb guanys del 2,65% en l'Ibex i del 3,95% en el Mib italià. Si ens remuntem a un mes, l'evolució és similar, amb guanys del 5%, 8%, 9% i 17% als EUA, UEM, Espanya i Itàlia respectivament. És a dir de moment s'està produint el que esperem sigui la tònica de les primeres setmanes de 2017.

D'una banda la debilitat de l'euro seguirà beneficiant a les empreses exportadores europees i per un altre els dubtes sobre l'abast real de les mesures fiscals als EUA, poden frenar la seva borsa fins que es coneguin.

En el pla del deute públic, hem vist una consolidació de les rendibilitats als EUA després de la pujada de tipus de la FED i la tir del bo dels EUA s'ha estabilitzat al voltant del 2,5%.

L'anunci de la FED que el 2017 pujarà tres vegades els tipus fins i tot 1,50%, allunya el temor que la política monetària vagi per darrere del mercat i per això pensem que la rendibilitat del treasury a 10 anys no superarà de forma consistent el 3%. En l'UEM el bo alemany també s'estabilitza entre 0,3% i 0,4%, encara que allà si veiem més recorregut fins al 0,70%. Aquesta setmana es coneixerà la dada final de creixement del PIB americà en el 3T, per al qual s'espera 3,3%, davant el 3,2% de l'anterior previsió.

En l'UEM es coneixerà l'IFO alemany i l'índex de confiança de l'UEM al desembre. Les dades d'activitat de l'UEM, seran determinants perquè el BCE modifiqui més el suport monetari. En principi no veiem impediments perquè les borses|bosses segueixin amb avenços|avanços positius aquesta setmana, amb la recomposició de carteres dels gestors.