Seguint el lema d’Emmanuel Macron, que ha aconseguit majoria absoluta a l’Assemblea Francesa, l’Ibex ha pujat al tren dels guanys acompanyant a l’Eurostoxx. Els bancs han estat els majors beneficiats de l’alça, però no els únics.

La trobada a Brussel·les sobre el Brexit ha estat acompanyada de comentaris de Merkel reclamant que Europa exigeixi un resultat favorable als seus interessos. Les negociacions acaben de començar i l’euro ha retrocedit a 1,168 dòlars.

La clau ha estat que a Wall Street les tecnològiques han sortit triomfants del test al qual les ha sotmès el mercat al llarg de la setmana passada. Apple, Microsoft, Alphabet (Google) van molt forts aquesta tarda. El gran diner aposta pel sector tecnològic com a líder de l’economia del futur tot i els dubtes de Goldman Sachs. Aquesta història encara no ha acabat.

A l’Ibex, el supervisor europeu ha instat a Espanya a que revisi la responsabilitat de la directiva del Popular, i en especial a la sortida de capitals produïda.

Amb aquesta assignació específica de responsabilitats, el conjunt de la banca s’ha revaloritzat, destacant Caixabank, BBVA, Sabadell i Santander, junt amb ArcelorMittal, empesa per la revalorització dels metalls a l’Àsia. El Brent puja a 47,56 dòlars i l’or retrocedeix davant l’alça del dòlar després del comentari de William Dudley, president de la Reserva Federal de Nova York, qui ha dit que la inflació és baixa, però avançarà a mesura que el mercat de treball millori, per el que la Fed continuarà la normalització a l’alça dels tipus d’interès. Ha estat una jornada formal però eficient.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat