Amb Caixabank de líder, l'Ibex s'ha proclamat avui el millor mercat europeu i gairebé global en pujar prop d'un 1% i recuperar els 9.400 punts. Wall Street continua mostrant moltes vacil·lacions, amb el dòlar en mínims durant 11 setmanes.

Caixabank va guanyar 1.047 milions d'euros el 2016, un 28,6% més gràcies a la fortalesa de les participades, i amb una pujada superior al 3% ha arrossegat el conjunt del sector bancari, propiciant l'avanç de Bankia, Sabadell i Santander. Valors vinculats a l'energia, com Gas Natural i Enagás, també han tingut el vent a favor. ArcelorMittal ha sobrevolat en moments l'índex.

El Tresor per la seva part ha col·locat deute per valor de 4.315 milions d'euros, principalment bons a tres anys, amb rendiments encara negatius, però més alts en passar a -0,115% des del -0,029% previ.

L'euro ha pujat a 1,0819 dòlars tot responent al silenci de la Reserva Federal respecte a quan apujarà els tipus, hermetisme que abarateix la divisa americana. Les sol·licituds setmanals de subsidis d'atur als EUA han retrocedit en 14.000 demandes, en espera de la dada demà de l'ocupació al gener.

El petroli Texas ha retrocedit a 53,84 dòlars mentre Donald Trump mantenia negociacions de to agre sobre el pacte amb el líder australià Malcolm Turnbull per la qüestió dels refugiats. Wall Street retrocedia en l'obertura un 0,12% mentre l'or s'apreciava a 1.224,40 dòlars. La prima de risc espanyola pujava a 126 punts bàsics. Hi ha demanda de valors refugi, com el bo alemany en el cas europeu.