L'Ibex va en direcció als 9.500 punts i avui ha pujat per la reacció positiva de Wall Street davant del bo d'ocupació americana i la capacitat de Caixabank de mantenir el to alcista del sector bancari.

La dada principal d'aquesta tarda ha estat la del mercat de treball americà, on s'han creat el gener 227.000 llocs de treball nous davant dels 180.000 esperats. La taxa d'atur ha pujat el 4,8% a causa que molta gent, fins ara desanimada, s'ha posat a buscar feina. El nombre de persones a la recerca d'ocupació ha passat del 62,7% de la població activa al 62,9%. El president de la Reserva Federal de Chicago, Charles Evans, ha indicat que "som davant d'un mercat laboral saludable" i ha assenyalat que hi podria haver tres pujades de tipus d'interès als EUA aquest any. L'euro ha baixat a 1,0788 dòlars.

El Banc Popular, després de presentar unes pèrdues aquest matí de 3.485 milions el 2016 per provisions per cobrir impagaments en crèdits immobiliaris, ha estat l'ovella negra de l'Ibex. Tot seguit, el BCE ha demanat la creació de bancs dolents a Europa per absorbir crèdits dubtosos.

L'evolució del sector serveis ha estat positiva per a l'economia espanyola, la zona euro i els EUA. Això ha conduït l'Ibex a sortir de l'"impasse", a la qual cosa ha contribuït Caixabank per segon dia consecutiu al capdavant, juntament amb Sabadell, Bankia i Santander, mentre que ArcelorMittal ha retrocedit en una part dels últims guanys. El petroli Texas ha baixat un 0,13%.

Per dates, la d'avui ha estat la primera dada d'ocupació de l'era Trump. Ha estat bona, enmig de l'embolic de conflictes que l'envolten.