L'Ibex ha retrocedit lleugerament per sobre de l'Eurostoxx davant de la convocatòria de la Generalitat d'un referèndum per la independència de Catalunya. Wall Street també retrocedeix a mitja sessió en espera de les actes de la Reserva Federal sobre les posicions del seu consell de cara a la normalització de la política monetària.

Avui ha estat una jornada dominada per l'evolució del sector serveis a nivell global. El PMI (enquesta entre gestors de compra del sector) ha mostrat que en l'economia espanyola ha pujat a 58,3 punts el juny, el nivell més alt en 22 mesos.

En l'Ibex, Albertis s'ha apreciat davant de la perspectiva d'una contraoferta respecte a l'OPA d'Atlantia, a partir de la qual s'ha manifestat l'interès d'altres grups per la companyia.

A Wall Street, l'amenaça coreana continua pesant en tant risc geoestratègic, encara que pot ser un recurs de cara al G-20 dek fín de setmana. El Dow Jones puja moderadament a mitja sessió en espera de les actes de l'última reunió de la Reserva Federal. En qualsevol caso,serán les dades d'ocupació americana els que divendres defineixin la posició del mercat. Els que l'estan acompanyant en altres mercats són positius.