Avui ha estat un bon dia per a l'Ibex i l'Eurostoxx, que han retornat l'optimisme a Europa. A Wall Street, el dèficit de la balança comercial ha tornat a suposar un malson per als inversors.

Segons els mitjans internacionals, "la Setmana Santa va portar la caiguda mensual més important de la història de l'atur espanyol", ha indicat Reuters, la qual cosa s'ha traduït en un augment de la confiança, alhora que el projecte de llei del Pressupost superava el primer examen parlamentari.

L'Ibex ha escalat posicions empès pels bancs entre els quals han destacat Caixabank, Sabadell i Bankia, mentre que ArcelorMIttal continua patint el final del ral·li de les matèries primeres que havia començat amb la victòria de Trump.

Emmanuel Macron figura segons les enquestes com a futur inquilí de l'Elisi, cosa que ha relaxat el deute francès i ha reforçat l'euro, que ha pujat a 1,0948 dòlars. A Europa s'està incrementant la tensió entre Brussel·les i Londres, fins al punt que la Comissió ha demanat la vigilància del negoci de derivats de la City sobre moviments de l'euro.

A Wall Street, el dèficit comercial s'ha situat en el primer trimestre en 43.700 milions de dòlars, la resolució del qual és considerada prioritària per l'Administració Trump. Les sol·licituds d'atur han baixat a 19.000 demandes, una bona dada a l'espera de l'informe demà sobre l'evolució del mercat de treball americà a l'abril. El Dow Jones queia a mitja sessió el 0,12%. Fins llavors, ha dominat la disparitat dels mercats a ambdós costats de l'Atlàntic.