L'Ibex i l'Eurostoxx han tingut fortes caigudes en sumar-se Wall Street a la tarda a l'onada a la baixa creada per l'impacte de les mesures migratòries als EUA, encara que, segons Reuters, s'han suavitzat després del fort rebuig que han rebut.

Al seu torn, Donald Trump ha firmat ordres per reduir dràsticament les regulacions econòmiques, que s'aprecien pertinents després de les últimes dades del PIB americà el 2016, que va caure des d'un creixement del 2,4% el 2015 a l'1,6% l'any passat. Avui aquestes mesures no han tingut el resultat positiu esperat.

El caos produït el cap de setmana als aeroports nord-americans ha fet retrocedir les companyies aèries i els preus del petroli, amb el barril de Texas fent-se lliscar fins a 52,77 dòlars. El conjunt del sector de matèries primeres se n'ha ressentit.

Per la seva part, la Comissió Europea ha presentat un informe que revela un alt sentiment econòmic a la zona, amb l'indicador de mitjana (indústria, serveis i confiança de consumidor) pujant a 108,2 punts el gener, davant els 107,8 al desembre. Al seu torn, la inflació a Alemanya ha assolit l'1,9% al gener. No obstant això, l'euro s'ha depreciat fins a 1,0687 dòlars.

La problemàtica situació de la banca italiana, amb l'Unicredit indicant que no està en condicions de complir els requisits d'estabilitat exigits pel BCE, han provocat descensos generalitzats en el sector bancari de l'Ibex.

Davant de la mala situació general, s'ha incrementat la demanda de deute públic i l'or s'ha apreciat un 0,57%, fins a 1.192,80 dòlars. Avui ha estat un d'aquells dies de males cares i molta ressaca als mercats.