L’Ibex ha agafat força durant la jornada, superant al Eurostoxx per ser el banc més representat en la composició del seu índex. La pujada del petroli i comentaris del BCE apuntant a una política monetària més restrictiva van conduir a l’alça. Segons el Bundesbank, Europa s’estalvia un 9% del PIB gràcies als tipus baixos.

El PMI o indicador de l’evolució de les manufactures a Europa es va situar al Juliol a 55,8 punts, per sota dels 56,3 de juny, però per sobre dels 50 que reflecteixen, tot i que en menor grau, expansió.

El petroli Brent va pujar va pujar a 48,68 dòlars després de les declaracions del govern d’Aràbia Saudita dient que retallaran exportacions i producció. Nigèria seguirà a la mateixa línia, van indicar.

L’euro cotitza a 1,1643 dòlars i a Wall Street, el Dow Jones retrocedia per tercer dia consecutiu a causa de la inconsistència del dòlar segons els inversors. L’índex de les Blue Chips cedia a mitja sessió a 0,13%.

Les ventes de habitatges de segona mà als EUA van ascendir a 5,52 milions aquest juny, una xifra similar a la de maig. Quan tanqui el mercat es coneixeran els resultats de Alphabet-Google.

Tot i les acusacions de proteccionisme de la Casa Blanca, la OMC va indicar que les restriccions al comerç mundial marquen el nivell més baix des de 2008.

En l’Ibex ha pujat la banca, amb Sabadell i Caixabank en primer i segon lloc, seguits del Santander i del BBVA. Pel que fa les pèrdues, IAG ha patit, com les línies aèries, l’impacte de l’anunci de Ryanair, que rebaixarà les seves tarifes al 9% aquest estiu. I demà torna Grècia a un mercat de deute que ha tingut tancat durant anys amb una emissió de bons a 5 anys per 4.030 milions d’euros.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat