L'Ibex ha tancat avui amb una pujada del 0,94% mentre que l'Eurostoxx avançava al 0,33% continuant el bon to dels mercats d'ahir. L'euro hi ha retrocedida a 1,1403 dòlars mentre que el Dow Jones s'apreciava un 0,36% després que Janet Yellen apuntés matisacions sobre les pujades de tipus d'interès.

D'aquesta manera, es mou el mercat després del discurs tranquil·litzador d'ahir de la presidenta de la Reserva Federal i de l'excel·lent dada sobre l'evolució de l'ús americà de divendres passat. Ara arriba el tercer assalt amb la publicació de resultats que comença demà amb magnificència, amb la gran banca liderada per JP Morgan, Citi i Wells Fargo a la graella de sortida.

Curiosament, els analistes han començat a retallar les seves expectatives per als beneficis empresarials mundials, ja que les millores en les dades macroeconòmiques poden estar arribant al seu màxim, segons JPMorgan Chase i no s'ha materialitzat l'esperat rebot de la inflació.

A Europa, hi ha més optimisme després d'uns mesos brillants i l'aparició de núvols en l'última fase. Els analistes esperen veure pujar els beneficis un 18% aquest any. Segons prometen alguns, seran revisats a l'alça, en comptes de la baixa com era costum.

Els "hedge funds" estan d'acord amb aquesta prometedora perspectiva, sobretot en el cas d'Itàlia, França i Espanya, on han obtingut retorns superiors al 20% en la primera meitat de l'any.

Tanmateix, els grans fons americans no comparteixen la història de la recuperació europea. En concret, estan preocupats pel Brexit, les decisions del BCE i aspectes a més a llarg termini, com els reptes demogràfics i les immigracions. Demà, començant per Wall Street, coneixerem els preàmbuls de la resposta.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat