El BCE provarà de frenar a l'euro i rebaixar el to de l'última reunió. Des que Draghi va parlar a Sintra el passat 26 de juny, l'EUR s'ha apreciat al voltant del 4% davant l'USD, gairebé la meitat del que ha guanyat l'any. També en el mateix període, la rendibilitat del bo alemany a 10 anys s'ha incrementat des del 0,25% al 0,55%.

No són grans proporcions, però donen una idea de com de brusc que pot ser el mercat davant dels canvis de política monetària dels bancs centrals i el BCE en concret. Encara que de cara a les eleccions generals d'Alemanya a la tardor, al BCE li agradaria acontenten alguna cosa als inversors alemanys, el cert és que les últimes dades de baixada d'inflació en l'UEM (i també als EUA) i algun empitjorament en alguna enquesta, li proporcionen una excusa perquè rebaixi el to d'aquella declaració. El mercat és ja conscient que el cicle de la política monetària ha canviat, però a ningú no li interessa tenir un estiu volàtil als mercats, just abans d'aquestes eleccions.

Per això no seria estrany que la reunió d'aquesta mig dia de com a resultat una presa de benefici en l'EUR i una lleugera correcció de les rendibilitats. Les borses mentre continuaran més pendents dels resultats empresarials que tot i que encara són pocs, en general s'estan ajustant a Europa a l'esperat i als EUA estan sent bons. Gràcies a això ahir el Nasdaq i el S&P van tocar durant la sessió nous màxims.