L'Ibex no s'ha deixat impressionar massa per l'acord assolit dissabte entre països de la OPEP i la no OPEP per reduir un total d'1,8 milions de barrils el 2017 i ha limitat la seva pujada a un 0,09%, més que l'Eurostoxx, que s'ha quedat en el 0,08%. Són mers compassos d'engegada però que denoten que el cru ja no és un catalitzador central del mercat encara que el seu preu hagi pujat a 56,74 dòlars després de revaloritzar-se gairebé un 5%.

Les borses asiàtiques sí que han tingut una matinada més activa, amb el Nikkei sumant un 0,84% a causa que les comandes de maquinària a l'octubre van pujar un 4,1%, superant les expectatives. Amb un ien barat, el Japó està entrant en una fase de més optimisme gràcies a les seves exportacions. No es percebia el mateix a la Borsa de Xangai, que baixava encara que s'estan anticipant previsions de creixement per a la Xina el 2017 del 6,5%. El iuan continua devaluant-se i ja està per sota de 6,90 (6,9086) unitats per dòlar.

L'euro ha pujat alguna cosa, fins a 1,0567 dòlars després de baixar-ne 1,0540 divendres. El rendiment del bo alemany a 10 anys ha pujat el 0,35%. L'abandonament dels inversors del deute per alces en els tipus d'interès pot beneficiar els bancs.

En aquest entorn, el Monte dei Paschi ha reprès els seus intents de canviar deute per accions per aconseguir una recapitalització de 5.000 milions d'euros i evitar d'aquesta manera una intervenció de l'Estat. El ministre italià d'Exteriors, Paolo Gentiloni, que manté bones relacions amb Brussel·les, serà nomenat primer ministre substituint Renzi. Una altra notícia positiva per als mercats europeus és que Grècia ha aprovat els pressupostos del 2017, amb més retallades i més impostos, però amb creixement.

A l'Ibex, ACS segueix rotant actius i ha venut el 75% d'una autopista al Canadà mentre experts de PwC eleven el creixement de l'economia espanyola al 3% el 2016.

A Wall Street, on el Dow Jones prossegueix el seu ral·li en pujar un 0,72% divendres, els futurs del S&P també es pensen dues vegades el tema del cru i de moment es mantenen plans.