Després de la penalització que ha patit aquest matí en conèixer l'estratègia de la Reserva Federal de desfer la seva política d'estímuls als EUA, l'Ibex s'ha recuperat quan Mario Draghi ha dit el contrari respecte a la zona euro. La desconnexió entre els cicles de bancs centrals ha permès mantenir la perspectiva d'una Europa recomponent-se en el creixement.

El president del BCE ha indicat que no veu la necessitat de desviar la línia que manté i que inclou la recompra de bons almenys fins a final d'any i l'aplicació de tipus històricament baixos.

Aquest aclariment des del fons ha permès Inditex convertir-se en l'estrella de la sessió, en millorar-ne Morgan Stanley el preu objectiu. Darrere de Zara s'han situat els bancs i valors com Abertis, Gamesa o ACS.

El més interessant és que Wall Street ha reaccionat igualment de manera positiva al missatge de Draghi, que en definitiva indica que el pragmatisme continuarà dominant les decisions i l'aplicació de la recollida de les mesures d'estímul per part de les autoritats monetàries. El Dow Jones ha recuperat la línia de pujades i l'atenció dels inversors s'ha girat de nou cap a la trobada entre Trump i Xi Jinping, que arriba aquesta tarda a Florida. S'hi juguen molt en aquest cara a cara.