Ni tan sols la notícia oferta per Reuters que el líder del Estat Islàmic, Abu Bakir al Bajhdadi, hauria mort segons fonts de l'Observatori de drets humans sirià, ha accelerat el pols de l'Ibex, que ha caigut fins a quedar lleugerament per sobre de 10.450 punts. Un altre dia gastat mantenint una posició d'espera.

Wall Street ha obert sense un rumb clar i a mitja sessió avançava el 0,10% mentre el petroli Texas baixava a 44,228 dòlars advertint el Citi que el cru pot caure a 40 dòlars si la OPEP no pren mesures clares.

La mateixa confusió ha regnat al mercat de deute, on les compres han tornat a retallar fins al 2,374% la rendibilitat del bo americà a 10 anys (que van en sentit contrari al seu preu) després d'haver arribat al 2,40% dies abans.

A Europa, Merkel ha provat de recuperar-se del baix perfil mostrat en el G-20 proposant de recuperar les negociacions sobre un acord bilateral entre els EUA i la Unió Europea abandonades sota el mandat d'Obama. Així mateix, s'ha mostrat partidària de reforçar llaços amb França per aprofundir la UE,

A l'Ibex, Sabadell, BBVA i Bankinter has agafat una direcció alcista mentre la resta del bancari s'encallava. De la resta de l'índex han destacat ArcelorMittal i Gamesa.

Aquests dies els assidus de l'Ibex senten el mateix clima plomís que pateixen Barcelona els frustrats usuaris del Metro per la vaga els dilluns.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat