L'Ibex ha mantingut la ratxa alcista amb què ha iniciat el matí davant de la normalització del preu del petroli, que s'ha convertit en un guia del mercat. El Brent cotitza per sobre del 45 dòlars.

Però Europa no s'ha quedat allà. A més de l'ajustament bancari a Itàlia, l'important indicador IFO de la confiança empresarial alemanya ha saltat el juny a 115,1 punts. "El clima empresarial és exultant", ha indicat l'economista en cap, Clement Frest. El Bundesbank ha confirmat el diagnòstic optimista estimant un creixement del PIB germànic de l'1,9% per a aquest any. L'euro cotitza a 1,120 dòlars.

En l'Ibex han pujat els bancs i els grans valors, destacant l'alça de Tècniques Reunides en tancar un contracte per obres de 446 milions d'euros a Mèxic.

Als EUA, les comandes de béns duradors van baixar l'1,1% al maig, mostrant un alentiment de l'impuls econòmic. Goldman Sachs ha rebaixat el 0,2% la seva previsió de creixement per al segon trimestre, fins al 2,3%. A mitja sessió el Dow Jones subia el 0,27%. El descens del 0,83% de l'or, fins a 1.245,25 dòlars, és un senyal de mercat relaxat.