L’Ibex ha augmentat al tancament juntament amb l’Eurostoxx, però clarament inferior després que el “Wall Street Journal” indiqués que “els líders catalans desafien a Madrid i criden a les urnes per la independència el dia 1 d’octubre”. A part d’això, la sessió està transcorrent amb tranquil·litat després de les eleccions britàniques i la crisis al Golf Pèrsic.

A Wall Street, el Dow Jones (aclarides les històries de l’FBI) pujava a mitja sessió a 0,28% aliè a la cerca per part de Theresa May d’aliats per conservar el poder a Gran Bretanya. El Grup Allianz estima que la negociació del Brexiit serà més pragmàtica, més pròxima als acords amb Europa, mentre que el més probable és que el Banc d’Anglaterra no mogui els tipus d’interès durant una llarga temporada.

En l’Ibex han pujat Mapfre, que ha presentat un pla d’acoblament dintre el camp tecnològic, Caixabank i ArcelorMittal, entre d’altres. La prima de risc es movia al voltant dels 120 punts bàsics.

Després d’una setmana intensa, la sensació de risc ha disminuït. L’or ha baixat un 0,51%, fins a 1.266,55 dòlars la unça. El petroli Texas ha pujat el 0,15% cotitzant a 45,71 dòlars el barril al disminuir la tensió amb Qatar.

El mercat es prepara ara per una imminent pujada de tipus d’interès de la Reserva Federal el pròxim dimecres. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat