La província d'Alacant és una de les nostres favorites pel molt que podem fer en ella. Des de gaudir de la naturalesa a moltes de les seves rutes senderistes fins a conèixer les seves famoses platges passant per una sèrie de pobles amb encant que també val la pena conèixer. La gastronomia de la zona tampoc no se'n queda enrere, amb diversos restaurants que ja estan a la Guia Michelin, entre ells un que hem volgut conèixer i que està ubicat a la localitat de Petrer.

sirengrande

Restaurant La Sirena a Petrer

Un restaurant referencia de la zona

Parlem del restaurant La Sirena, el qual la Guia Michelin ja li atorga la distinció de Plat Michelin, que segons explica la mateixa guia, "aquest símbol vol ressaltar el fet que estar seleccionat és garantia de qualitat". La Sirena destaca per la seva barra-expositor, i és famós pels seus nombrosos all i oli ,un clàssic de la zona. A la carta veiem un suggeridor apartat de mariscos al pes, arrossos i opció de menú. Tot això embolicat amb una cuina creativa i alhora tradicional i d'avantguarda, apostant pel producte que sempre ha triomfant a la zona i la bona matèria primera, però amb influències de les noves tècniques culinàries.

A TripAdvisor ja és el restaurant més ben valorat de la localitat de Petrer, amb comentaris tan positius com el següent: "Una experiència inoblidable, ens ha encantat tot: el marisc un espectacle, l'arròs, el filet molt ric, el vi francès que ens van recomanar va ser meravellós... Estem desitjant tornar aviat, el personal molt atent i professional, va ser un plaer enorme."

sirena2

Plat clàssic de la carta de La Sirena a Petrer

A la carta de La Sirena, trobem algunes propostes quant als entrants com aquestes:

  • Calamars fregits a l'andalusa i allioli de llimona
  • Pop a la planxa, puré de patates rostides al forn, pols d'oli de pebre vermell
  • Carxofa farcida de foie-gràs, shitakes, salsa de boletus
  • Salmó marinat, remolatxa, api en salmorra i poma àcida
  • Carpaccio de xampinyons, crema de parmesà, trufa, crumble d'anacards i shiitakes
  • Tataki de tonyina vermella, gel de llima, sorra d'arròs negre i mirepoix d'hortalisses

En un lloc com la província d'Alacant, no podíem passar per alt l'oferta d'arrossos, i hem trobat algunes opcions molt interessants:

  • Arròs melós del senyoret i peixos de roca
  • Arròs amb rap, gambes i llagostins
  • Arròs amb bacallà, piquillos, cigrons, alls tendres i coliflor
  • Arròs a banda amb gambetes

sirena3

Arròs de la carta a La Sirena

Finalment, tant de carns com de peixos tenim una gamma més que variada, entre la que destaquem aquests plats:

  • Llom de bacallà confitat sobre crema de ceba al safrà, escumeja de patata i all, cruixents de iuca
  • Llenguado amb porros brasejats, fulls aquosos i salsa de mandarina
  • Llobarro a la sal amb papillota d'hortalisses
  • Filet de vedella al Porto, patates noves saltejades i poma fregida
  • Espatlla de cabrit rostida amb toc de brases i patates al romaní
  • Costelles de cabrit rostides amb alls tendres i patates

Per rematar tot això, una sèrie de postres també molt elaborades són la manera perfecta d'acabar un àpat que estem segurs que a pocs decebrà, com ja mostra el fet que sigui un dels restaurants més ben valorats de la zona, i el més ben valorat de la localitat de Petrer.

(Aquest mitjà no es responsabilitza de canvis en les valoracions)