Molts i moltes consideren equivocadament que el kebab que coneixem avui dia i que es consumeix a molts racons del món té origen a Turquia. Tanmateix, aquesta afirmació seria ceta en part, pero no del tot, ja que l'origen veritable del kebab de l'actualitat el trobem a Berlín.

Anem per parts. La paraula kebab és un terme d'origen persa que significa 'carn a la graella'. I durant molts anys es va denominar kebab a tota mena de carn elaborada d'aquesta forma. I en realitat consistia en un plat que només per als alts estaments.

Tanmateix, el kebab que es coneix avui dia, el que ve en pa de pita amb salses i verdures, té origen a Berlín. S'assembla molt al de llavors, però és un concepte nou que es va crear a la ciutat europea.

cristina cifuentes kebab

El dóner kebab va néixer a Berlín

Concretament, al barri de Kreuzberg de la capital alemanya és on es troba l'origen del kebab actual, conegut com a dóner kebab. El responsable de l'invent va ser Kadir Nurman, que ho va idear com a menjar ràpid per als obrers. I actualment és el plat de menjar ràpid més venut a tot el món.

Es pot dir que el kebab actual manté l'elaboració de l'original, amb carn que es rosteix al foc mentre gira sobre un eix.

En l'actualitat s'elabora normalment amb carn de vedella o de pollastre, o fins i tot barrejada. Encara que hi ha llocs en els quals s'utilitzen altres carns.

Mercadona té farcit de kebab al seu catàleg

El secret del seu èxit té molt a veure amb els nutrients que aporta, que són molts. El kebab és ric en proteïnes gràcies al seu alt contingut en carn Però també conté cereals al pa, que aporten carbohidrats, així com els minerals, vitamines i fibra que porten ingredients com com la ceba, el tomàquet o l'enciam. No obstant això, hem de tenir en compte que és un producte molt calòric, amb el que no és gaire recomanable per a les persones que volen perdre pes o per consumir de forma habitual.

Però atenció, perquè si ja t'està entrant la fam i no et pots resistir, has de saber que a Mercadona també pots trobar kebab. La cadena valenciana de supermercats aposta per productes per a tota mena de dietes saludables, però també ofereixen el seu catàleg capricis de menjar ràpid com el farcit per a kebab amb carn de pollastre rostit.

El tindràs llest en només 6 minuts

Aquest kebab l'envasa Hacendado, proveïdora habitual de Mercadona, i el trobaràs a la secció d'ultracongelats. Ve presentat en envasos de 300 grams i cada unitat costa només 2,60 euros.

Farcit de kebab d'Hacendado a la venda a Mercadona

Farcit de kebab d'Hacendado a la venda a Mercadona

A més, aquest kebab de Mercadona ve llest per preparar en només 6 minuts. El procés és molt senzill. Només has de llançar el contingut sense descongelar en una paella amb un parell de cullerades d'oli i escalfar a foc mitjà durant entre 5 i 6 minuts.