El nou pintxo de Mercadona sorprèn amb el seu sabor tradicional. Es tracta d'un pintxo​ elaborada a partir de truita de patates, un dels plats més tradicionals de la gastronomia espanyola.

Pintxo de Mercadona fa furor

La recepta del pintxo de truita de patata a Mercadona manté tot el sabor gràcies a la qualitat dels ingredients. Per a això, són seleccionades les millors matèries primeres que inclouen patates provinents de Funes a Navarra. Aquesta zona és àmpliament reconeguda per l'excel·lent qualitat en el cultiu d'hortalisses, especialment de patates, que tenen un sabor i textures úniques. Les patates de Funes compten amb denominació d'origen.

Truita de patates de Mercadona
Truita de patates de Mercadona

En l'anvers del paquete, és possible trobar informació sobre els ingredients utilitzats en la fabricació d'aquest producte alimentari, així com la seva composició nutricional. Compta amb una composició que inclou un 58% de patates com a ingredient principal en aquesta preparació, 6% de cebes fregides i caramel·litzades, que li aporten un sabor increïble. Per unificar tots els ingredients, s'utilitza fins i tot 31% d'ous. Els ous són pasteuritzats per garantir la màxima puresa en el procés de preparació. Per a això s'escalfen les seves closques amb vapor a 80 graus centígrads. D'aquesta manera és possible eliminar per complet la presència d'agents patògens com la salmonella.

El pintxo de Mercadona atrapa pel seu sabor

Aquest pintxo de truita de patata de Mercadona, a més del rovell dels ous, també conté oli d'oliva verge i oli de gira-sol. De la mateixa manera, es fa servir sal i conservador E211, acidulant E330 per conservar frescos tots els ingredients per un període de temps més gran. En fer servir un procés d'envàs al buit, és possible prolongar la durabilitat d'aquest pintxo. Mercadona també indica que és possible trobar traces d'altres ingredients, com per exemple gluten, cacauets, crustacis, fruits de closques, llet de soja o els seus derivats inclosos la lactosa, sulfits, mol·luscos, mostassa, sèsam i tramussos.

La informació corresponent als ingredients addicionals, és realment útil, sobretot a tenir en compte per a persones que poguessin patir algun tipus de reacció al·lèrgica, com els pacients celíacs, persones al·lèrgiques als mariscos i intolerants a la lactosa. En cada porció de 100 grams trobem informació nutricional que correspon a 157 kcal d'energia, amb 9,2 grams de greixos o lípids de les quals 1,6 grams són greixos saturats. L'aportació d'hidrats de carboni és de 12,6 grams amb una aportació de sucres equivalent a 1 gram, sal en 1,3 grams i 5,3 grams de proteïnes. Per escalfar la truita, Mercadona recomana col·locar-la en un forn microones durant 7 minuts a 80 watts de potència.

Si decideixes fer servir un paella, és aconsellable col·locar una bona cullerada d'oli d'oliva verge i escalfar per cada costat durant almenys 4 minuts. Actualment, és possible adquirir aquest producte a qualsevol supermercat de la marca, o a través del seu portal web en línia, a un preu de només 2 euros per cada porció de 215 grams.