Finalment arriben les esperades vacances de Setmana Santa, els primers festius des de Nadal. Un petit respir per als estudis o la feina, i un temps de descans tradicional perfecte per gaudir en família.

Però, de vegades en plenes vacances ens falta una compra d'última hora per a un dinar o un sopar, un producte concret que havíem oblidat escriure a la llista, un pla improvisat...

I de sobte recordem que són dies festius i que trobar un supermercat obert potser no és feina fàcil.

I per això cal un recull dels horaris dels supermercats en aquestes dates assenyalades per evitar sorpreses d'última hora i poder planificar les compres.

Horari de Mercadona per Setmana Santa

La cadena valenciana líder en alimentació mantindrà els seus supermercats tancats a Catalunya divendres dia 2 d'abril i dilluns dia 5, afegits al diumenge 4, que romandran tancats com cada diumenge laborable.

El gegant de l'alimentació fa setmanes que afegeix a les seves prestatgeries nous productes per aquestes festes: va sorprendre amb les seves torrades de Santa Teresa congelades, que van arrasar a les seves botigues, i van treure un gran assortit de dolços i llaminadures amb motius de pasqua com ous i conillets que, tot i no ser la tradició més arrelada a Catalunya, faran les delícies dels més petits de la casa.

Torrijas / FlickrMercadona fa setmanes que sorprèn amb nous productes típics de Setmana Santa, com les torrades de Santa Teresa o torrijas congelades, que van arrasar a les seves botigues / Flickr

També es poden fer servir per decorar o donar els últims tocs a la mona que els fillols i filloles rebran dilluns vinent.

Horari de Lidl per Setmana Santa

Els supermercats alemanys tancaran les portes també divendres 2 i dilluns 5, afegits al diumenge, que mai és laborable en les seves botigues.

Pel que fa a la seva oferta de productes de pasqua, Lidl ofereix com cada any diferents figuretes de xocolata amb forma de conill i pollets, o ous de colors i gustos diferents. A  Alemanya sí que són típics aquests motius.

Huevos de pascua / Directo al paladar MéxicoLes prestatgeries dels supermercats s'omplen d'ous de pasqua i conillets de xocolata per decorar mones o fer les delícies dels més petits / Arxiu Directo al paladar

De fet, el cap de setmana celebren la vinguda del conill de pasqua, l'Osterhase, que amaga dolços i regals per als nens i nenes al jardí, terrassa o casa.

I són els més petits els que han de trobar els tresors. Una tradició molt divertida que fins i tot podeu provar aquestes festes en què no es pot viatjar i en què passar temps a casa amb la família serà el pla principal. Tot un repte amb regust dolç!

Horari de Bonpreu-Esclat per Setmana Santa

El supermercat català farà el mateix horari de tancament que els altres i no obrirà ni divendres 2 ni dilluns 5 d'abril, que corresponen a Divendres Sant i Dilluns de Pasqua Florida.

Aquestes botigues compten amb un sistema de descomptes i ofertes de què podeu gaudir fent-vos socis amb la targeta client o descarregant-vos les seves aplicacions, on hi han les ofertes del dia i de la setmana.

Horari de Consum per Setmana Santa

Consum també tancarà els festius, divendres dia 2 i dilluns dia 5.

A més, com Bonpreu, compten amb una targeta client i una aplicació personalitzada que dona descomptes i ofertes en funció de les compres que feu i els productes que us interessen.

Horari de BonÀrea per Setmana Santa

L'altra gran cadena catalana de supermercats serà l'única que podrà salvar in extremis compres d'última hora el diumenge dia 4, que obre, com cada diumenge, de les 10 hores a les 15 hores.

I els festius d'aquesta pasqua, divendres i dilluns també obrirà les seves botigues en un horari de 9 hores a 14 hores.

Tot i que les benzineres i els Carrefour Express romanen oberts els dies festius, intentem comprar amb antelació i en dies no tan assenyalats, per evitar aglomeracions i dificultats per evitar la propagació de la Covid-19.