El celler Codorníu fa un homenatge digne al llegat  de Josep Raventós, que fa 150 anys va presentar el primer cava de la història amb el Cava Brut Gran Reserva. El trobes com Cava Brut Gran Reserva Ars Collecta Josep Raventós 2015, i va ser elaborat amb una minuciosa selecció de raïm i pràctiques enològiques. La verema 2015 és la primera en la qual s'elabora aquest cava i ara el Club del Gurmet d'El Corte Inglés el té a la venda per a tu.

Aquesta exquisida beguda es caracteritza pel seu color groc pallós intens amb reflexos daurats molt vius i matisos porprats conseqüència de la varietat Pinot Noir. A més, és de bombolla fina i delicada ben integrada que provoca un rosari perfecte de corona uniforme i duradora.

Al nas trobem exquisides aromes de flors blanques i també fruits vermells, i els matisos més genuïns del raïm Pinot Noir. Aquestes aromes es tornen a notar en boca, on mostren cos i notable frescor. És cremós, delicat i llarg. És una exquisitat per als qui coneixen d'aquest tipus de begudes.

Cava Brut Gran Reserva Ars Collecta Josep Raventós 2015 Codorníu
Cava Brut Gran Reserva Ars Collecta Josep Raventós 2015 Codorníu / El Corte Inglés

El pots comprar en el Club del Gurmet d'El Corte Inglés

Cava Brut Gran Reserva en la gastronomia

La varietat que conforma aquest cava és un 35 % de Pinot Noir, un 35 % de Chardonnay, un 10 % de Xarel·lo, un 10 % de Parellada i un 10 % de Macabeo. La graduació d'aquesta beguda és d'11,5% i el temps de criança s'ubica en 60 mesos. Tanmateix, la marca assegura que aquest és el seu temps mínim d'envelliment, ja que el cava continuarà envellint bé en ampolla sempre que estigui en condicions adequades d'emmagatzemament.

Per servir-lo correctament suggereixen mantenir-lo a una temperatura de 8 °C a 11 °C. Hauràs de refredar-lo durant un parell d'hores en una glaçonera amb aigua amb sal i gel. Preferiblement emmagatzemament vertical.

Es tracta d'un cava molt gastronòmic que marida perfectament amb la majoria de plats, especialment els més estructurats i amb coccions lentes. Menús gastronòmics o aperitius gurmet. També amb plats principals de carn o peix condimentats, salaons, fumats i menjars orientals. I també és idoni com a cava de sobretaula llarga.

Si ja desitges aquest cava, ja sigui per a receptes, sopars o celebracions, El Corte Inglés el té a la venda a la seva secció del Club del Gurmet per només 35 euros. 

El pots comprar en el Club del Gurmet d'El Corte Inglés