El barri del Carmen, a València, és d'aquells barris cèntrics d'una gran ciutat en el que un es perd per carrerons, veu comerços i racons diferents, i es deixa atrapar per un ambient alternatiu alhora que captivador. El freqüentat barri d'El Carme és una zona del nucli antic on es troben les Torres de Serranos i les de Quart, antigues portes medievals que formaven part de les muralles de la ciutat. Els seus carrerons contenen cafeteries, bars de tapes, boutiques de moda i botigues de records, entre molts altres establiments. Les terrasses i les pistes de ball dels seus nombrosos bars nocturns estan sempre a vessar, amb el que hi ha ambient de dia i de nit. Ens hem volgut parar a mirar el restaurant millor valorat d'El Carme segons la comunitat d'usuaris de TripAdvisor, i ha resultat ser un restaurant italià, el Bajamarea.

Un restaurant inspirat en el mar

carmengrande

Barri d'El Carme a València

El Bajamarea ens obre les seves portes amb una cuina tradicional italiana majorment basada en els sabors del mar, tot en un ambient íntim i relaxat que recorda l'encant i la serenitat del mar. Bajamarea ens permet experimentar el mar, gaudint dels seus sabors i olors, mentre estem al cor d'una ciutat tan lligada precisament al mar com és València.

Perquè ens fem una idea del que podem trobar, aquestes són algunes de les propostes quant als entrants, plats ideals per compartir entre diversos comensals:

  • Amanida Camperola
  • Carpaccio de pop, de carbassó o de vedella
  • Provola fosa amb pernil i orenga

Plats clàssics italians perquè comencem a degustar una carta que n'està enamorant molts, motiu pel qual a TripAdvisor trobem opinions com aquesta sobre el Bajamarea: "Un tracte excel·lent i un menjar espectacular. Demanem de primer la pizza reina que és increïble i després la pasta taglitelle llamàntol que era espectacular. El tracte del personal molt bo. Molt recomanable si veniu a València"

baj2

Plat del Bajamarea a València

Com a plats principals, la pasta, les pizzes i el peix agafen les regnes de la carta, i ens ofereixen algunes de proposades més que desitjables, entre les quals podem destacar aquestes:

  • Parmigiana al pesto d'alfàbrega
  • Tortel·lini 5 formaggi al forn
  • Tonyina vermella a la planxa
  • Calzone special (york, xampinyons, salame picant)
  • Giulio (gorgonzola i pernil serrà)
  • Fosca (bolets, trufa, pernil serrà)
  • 4 stagioni (york, carxofes, xampinyons i olives)

A més els preus no són excessius, sent la mitjana per comensal entre els 15 i els 30€. Per tancar, les postres casolanes italianes sempre són una bona manera d'acomiadar-nos, i a la carta del Bajamarea trobem des de la clàssica pannacotta fins a un tiramisú clàssic o un de nutella, perfecte per als amants del dolç.

Un restaurant que ha de ser en la teva llista si visitar l'acollidor barri d'El Carme a València.

(Aquest mitjà no es responsabilitza de canvis en les valoracions)