Encara que són tan italians com els espagueti o els fusilli, són també peça clau de la gastronomia argentina, on el seu nom original –gnocchi- s'argentitnitza i converteix al més eufònic ñoqui. A Mercadona, els tens a la teva disposició a un preu excel·lent: 1,05 euros el paquet de mig quilo.

nyoqui
 

Què són els gnocchi?

El terme podria traduir-se al nostre idioma per grumoll  i serveix per designar la pasta elaborada amb patata, farina i formatge ricotta. Encara que són un preparat notablement diferent, se'ls sol considerar pasta i, tant és així, que els que es venen a Mercadona els elabora l'empresa italiana Il Pastaio Brescia. Siguin pasta o no (hi ha opinions per a tots els gustos) es poden combinar amb les saldes que consideris, igual que els teus macarrons o espagueti preferits.

nyoqui
 

Similars calories

Malgrat la mala fama que arrossega injustament la patata, els nyoqui no són un plat excessivament calòric. Els que comercialitza Mercadona tenen unes 170 calories per cada 100 grams mentre que els espagueti ronden els 155. Tot dependrà, en definitiva, d'amb què els acompanyis, però la vida no està per caminar mesurant calories i, molt menys, quan el que tens davant és un producte com aquests excel·lents nyoqui de Mercadona. Cuinar-los és fàcil: posa aigua a bullir, llança una mica de sal quan arrenqui i vessa el contingut del paquet de nyoqui que has comprat a Mercadona. Als dos minuts, estaran a punt i, després d'escórrer-los, n'hi haurà prou que els acompanyis amb el que consideris. De vegades, amb un raig d'oli (si és italià o espanyol, millor) ja hi ha prou.