Ciutats basques com Bilbao són mundialment conegudes per l'àmplia i bona gastronomia que ofereixen als qui la visiten. Una gastronomia que recull el millor del panorama internacional però que mai no deixa de banda les seves arrels i la bona matèria primera que trobem al País Basc. A TripAdvisor tenim un exemple d'això amb un restaurant que ja és el sisè més ben valorat de la ciutat, es tracta del Cascanueces.

Producte de proximitat i de qualitat

cascagrande

Plat del Cascanueces, a Bilbao

Aquest cèntric restaurant de la ciutat, situat tot just a 500 metres del Museu Guggenheim fa una aposta decidida per una cuina creativa, que fusiona sabors, cultures i formes. Ofereixen una experiència professional i divertida; informal i de gran qualitat. Ens asseguren el millor producte i el tracte més polit perquè gaudim dels nostres plats el màxim possible.

La carta va canviant molt en funció del producte de temporada tal com podem imaginar, però per fer-nos una idea del que podem trobar, aquests són alguns dels entrants o primers plats que podem demanar al Cascanueces:

  • Ostra amb granissat de Pisco Sour
  • Carpaccio de bestiar gran amb oli verd, llima i formatge Cheddar
  • Aguachile de gamba vermella i musclo
  • Bombons de foie, huitlacoche i formatge nitre amb pa de xocolata
  • Tartar de txuletón, focaccia de kalamata i formatge fumat
  • Pop, papines i maionesa picant

Com veiem una proposta amb plats molt diferents entre ells, en un restaurant on el preu mitjà per comensal és entre els 30 i els 50 euros. A TripAdvisor com diem les crítiques són més que positives, i llegim comentaris com aquest: "Impressionant experiència. Atenció immillorable explicant la carta i recomanant plats en funció dels gustos i adaptant-se a al·lèrgies, intoleràncies, etc. Els plats molt bons, sabors molt aconseguits i producte de primera. Una experiència per repetir, sens dubte."

casca2

Plat del Cascanueces, a Bilbao

Per a completar, com a plats principals trobem propostes tant de carn com de peix, un clàssic al País Basc. De la mateixa manera, les propostes d'arròs també tenen un espai:

  • Fideuà negra de sípia i ali-oli de llagostí
  • Risotto de carbassa, pastanaga, cardamom i gingebre
  • Tataki tempura de tonyina (150g.)
  • Rap amb miso-llima i crema de moniato moruna
  • Cansalada viada lacada amb salsa d'amontillado i tamarinde

Plats amb una elaboració treballada, sempre buscant treure el màxim a l'ingredient principal perquè en gaudim com mai. Per acabar, propostes a les postres que van des de pastissos fins a formatges o gelat, per rematar un àpat que segur tornarem a repetir.

Un restaurant que a Bilbao ja està arrasant quant a les crítiques, i que segur que aquest pròxim 2022 continuarà fent parlar.

(Aquest mitjà no es responsabilitza de canvis en les valoracions)