En què m'he de fixar a l'hora de comprar un cosmètic? Aquesta és, probablement, una pregunta que pocs consumidors es fan quan arriba el moment d'escollir i comprar un producte de dermocosmètica a la seva botiga de referència. Molts prenem la decisió partint de les recomanacions d'amics i familiars, per haver vist el producte anunciat, o per conèixer la marca que el produeix.

Tanmateix, existeixen uns factors que són decisius a l'hora de seleccionar un cosmètic, i que tots els consumidors haurien de conèixer per aconseguir uns resultats totalment eficaços. "Fer servir cosmètics inadequats per a la nostra pell pot provocar brots d'acne, irritació severa, coïssor i enrogiment," assegura Anna Alocén, responsable de I+D+i de The Essentials Cosmetics.

Alocén confessa que el secret de l'elecció d'un producte cosmètic no es troba en cap ingredient específic, sinó en l'eficàcia científica d’aquests. "És important que la fórmula que contingui l'actiu s'hagi formulat correctament perquè, quan el consumidor s'apliqui el producte, l'actiu segueixi present i es trobi en les condicions òptimes per a la seva correcta eficàcia", explica, "per molt que un producte porti un actiu determinat, si no conté una formulació òptima per a la seva aplicació, el cosmètic no oferirà cap resultat efectiu".

Reconeix el teu tipus de pell

Tal com explica l'experta de The Essentials Cosmetics, per seleccionar els cosmètics que millor s'adapten al nostre cos, el primer pas és saber quin tipus de pell tenim, ja que cada una té les seves pròpies característiques i, per conseqüència, els seus propis tractaments. "Per saber el teu tipus de pell has de rentar-te la cara amb un netejador suau i deixar-la una mica humida. Després d'una hora pots observar el teu rostre, avaluar bé el seu estat i descobrir el teu tipus de cutis", explica Alocén.

Existeixen quatre tipus de pell:

  1. Pell normal: Les persones amb aquest tipus de pell tenen una textura regular, d'aspecte suau i net. No tenen brillantors, els seus porus són petits i solen tenir un to rosat. Aquest és, sense cap dubte, el tipus de pell més fàcil de tractar.
  2. Pell mixta: Aquest cutis es troba entre el normal i el gras. Tal com indica el seu nom, la seva principal característica és que barreja zones amb més greix (front, nas i barbeta), amb zones normals o seques (galtes). Aquest és més difícil de tractar a causa de la seva mescla de característiques.
  3. Pell grassa i molt grassa: Aquest tipus de pell destaca per tenir un aspecte més brillant a tota la zona del rostre, a causa de l'elevada producció de greix. El problema més important són els grans i els punts negres. Per això, el tractament més indicat serà l'ús de productes que ajudin a netejar el rostre i controlar la producció de greix, així com el seguiment d'una dieta lliure de fregits i greixos saturats.
  4. Pell seca i molt seca: La seva principal característica és la falta d'humitat, la qual cosa fa una sensació de tibantor i rigidesa. Les persones amb aquest tipus de pell solen presentar un tacte aspre i noten com el seu cutis es pela. Tenen tendència a la irritació i a la deshidratació, i són vulnerables a agents externs com la radiació solar, el clima i els sabons agressius.

Tanmateix, a més de conèixer quin és el nostre tipus de pell, l'experta de The Essentials Cosmetics recorda la importància dels canvis que es produeixen a la pell amb el pas dels anys. "La pell té memòria, i hi ha diversos factors que afecten com tindràs la pell al cap dels anys: els interns (genètica) i els externs (productes utilitzats, radiació solar, contaminació...)", explica Alocén, "però si el que es busca és una pell jove per a tota la vida, el millor producte anti edat és una bona crema solar que s'apliqui cada dia".

cosmetica pexels

Escull els productes que millor s'adapten al teu cutis

Una vegada hem reconegut quin és el nostre tipus de pell, arriba el moment de seleccionar aquells productes que millor s'adapten a les característiques i necessitats del nostre cutis. "Totes les pells buscaran la hidratació, però depenent del tipus de pell que es tingui existeix una tendència per l'elecció d'un determinat tipus de cosmètic", assegura.

Les pells normals o mixtes buscaran textures una mica lleugeres que no aportin greix a la pell. Les pells grasses buscaran cosmètics amb la textura més lleugera possible, com gels, cremes sense olis i, sobretot, que continguin actius que controlin la producció de greix. I les pells seques sempre es fixaran en cosmètica més densa, amb alts continguts en olis.

The Essentials Cosmetics és conscient de la importància de l'eficàcia dels productes, per això elaboren els seus productes, amb les concentracions més elevades possibles, a l'únic laboratori a Espanya amb capacitat per mesurar la penetració dels seus actius sobre cèl·lules de Franz. Els productes per a home i dona de The Essentials Cosmetics, disponibles en la seva pàgina web i en plataformes com Promofarma o Amazon, ofereix l'eficàcia de les seves formulacions a preus assequibles, gràcies a la seva política de minimització de costos innecessaris, com l'excessiva inversió en packaging o en accions publicitàries.

Sobre The Essentials Cosmetics

The Essentials Cosmetics és la marca de dermocosmètica que elabora els seus productes a l'únic laboratori a Espanya amb capacitat per mesurar la penetració dels seus actius sobre cèl·lules de Franz. La seva gamma de productes per a pell i cabell, que es pot adquirir de forma online, ofereix valors farmacèutics a través de productes amb finalitats estètiques unint ciència i cosmètica. Es tracta d'un projecte encapçalat per José Mª García Antón, doctor en Química amb més de 30 anys de trajectòria professional al sector de la investigació aplicada a la cosmètica.