La calor ha arribat per quedar-se i, amb aquesta, tornen les preocupacions estètiques que afecten gran part de la població. L'augment de les temperatures i els dies de platja generen la necessitat de portar roba còmoda i curta per adaptar-se a les circumstàncies de l'estiu. Tanmateix, no tots se senten a gust amb aquest tipus de vestimenta a causa de les inseguretats que provoquen afeccions molt comunes de la pell, com són la cel·lulitis i les estries.

Segons dades de la Societat Espanyola de Medicina Estètica, el 90% de les dones i el 20% dels homes pateixen 'pell de taronja', comunament coneguda com a cel·lulitis. Es tracta d'una infecció que provoca que la pell es mostri inflada, de forma irregular, i amb petites depressions. Per a les dones "és la segona preocupació estètica per darrere de les taques cutànies", asseguren els experts, "fins i tot està per davant de les arrugues".

Per què apareix la cel·lulitis?

La cel·lulitis pot tenir diverses causes, però la predominant és l'augment del nombre, o del volum, de les cèl·lules grasses en la hipoderma, el que pot originar la compressió dels vasos capil·lars. A més, com sol aparèixer en zones on la retenció de líquids és molt comuna, com les cuixes, les cèl·lules s'inflen davant de la falta de drenatge i les fibres s'endureixen, provocant la seva aparició.

"Els factors hormonals, el canvi de pes o la genètica són alguns dels motius pels quals pot aparèixer la cel·lulitis", expliquen els experts de The Essentials Cosmetics, amb la sobreproducció d'hormones, els greixos del nostre cos deixen de funcionar correctament, i en no drenar bé s'inflamen, augmenten la seva mida i es tornen rígides".

Tal com expliquen des de la marca cosmètica, el nostre cos està preparat per acumular greix de manera habitual, però no de cremar-la, per això és important l'ús les cremes anticel·lulítiques que ajudin a estimular la degradació del nostre greix.

Redueix la pell de taronja

El primer pas per combatre i reduir la cel·lulitis és el canvi a una sèrie d'hàbits saludables que ajudaran a prevenir-la. Per a això, els experts recomanen incorporar a la nostra dieta aliments rics en potassi (tomàquet i espinacs), vitamina E (nous i peix) i vitamina C (patates i pebrots). Així com també beure un mínim de dos litres d'aigua al dia i reduir al màxim la ingesta de begudes alcohòliques i amb cafeïna. "Altres hàbits que hauríem d'incorporar a la nostra rutina són fer exercicis de manera regular i no fumar", aconsellen.

TheEssentials 05 front

Una vegada hàgim incorporat aquestes rutines, el següent pas és l'ús d'una bona crema anticel·lulítica que millori la circulació sanguínia de la pell i activi els àcids grassos per a la seva posterior eliminació, com la Bodi Firming Sculpture de The Essentials Cosmetics. Gràcies a l'extracte de Centella Asiàtica, s'estimula la síntesi del col·lagen, de manera que millora la nostra pell. "Aquest tipus de cremes s'apliquen mitjançant un massatge drenant, amb moviments circulars per tot el cos, per centrar-se a les zones que es desitgen tonificar i definir," expliquen des de The Essentials Cosmetics.

Tanmateix, els experts recorden que, perquè una crema anticel·lulítica realment funcioni, és necessari que contingui els principis actius adequats i que aquests arribin a la seva destinació correctament. "Gràcies als delivery systems amb els quals treballem a The Essentials Cosmetics ens assegurem que la nostra crema compleixi la seva funció refermant i hidratant", assegura Anna Alocén, responsable de I+D+i de la companyia.

Conscients de les rutines necessàries per cuidar-se de la nostra pell, els productes per a home i dona de The Essentials Cosmetics, disponibles en la seva pàgina web i en plataformes com Promofarma o Amazon, destaquen per la seva elaboració a l'únic laboratori a Espanya amb capacitat per mesurar la penetració dels actius sobre cèl·lules de Franz, així com per oferir el percentatge de concentració d'actius més alt del mercat. D'aquesta manera, la marca garanteix l'eficàcia més important de les seves formulacions a preus assequibles, gràcies a la seva política de minimització de costos innecessaris, com l'excessiva inversió en packaging o en accions publicitàries.

Sobre The Essentials Cosmetics

The Essentials Cosmetics és la marca de dermocosmètica que elabora els seus productes a l'únic laboratori a Espanya amb capacitat per mesurar la penetració dels seus actius sobre cèl·lules de Franz. La seva gamma de productes per a pell i cabell, que es pot adquirir de forma online, ofereix valors farmacèutics a través de productes amb finalitats estètiques unint ciència i cosmètica. Es tracta d'un projecte encapçalat per José Mª García Antón, doctor en Química amb més de 30 anys de trajectòria professional al sector de la investigació aplicada a la cosmètica.