Si preguntem a nivell internacional, la beguda per excel·lència per a les grans celebracions és el xampany. Un beuratge que sol tenir una presència, una aroma i un sabor excel·lents, i que també sol suposar una despesa important per a la butxaca.

No obstant això, a casa nostra tenim la millor alternativa al xampany. Aquest és el cava, del que existeixen varietats que res han d'envejar dels millors xampanys. De fet, si ens hem de quedar amb un dels dos, nosaltres triem el cava. I si vols provar-ne un dels millors, el trobaràs al catàleg del Club del Gurmet d'El Corte Inglés.

Aquesta secció de la cadena de grans magatzems ofereix les millors opcions a moltes parcel·les culinàries. I el cava no falta entre les seves propostes.

El Club del Gurmet d'El Corte Inglés té a la venda un dels caves més exclusius de Codorníu

Com en totes les coses, podem trobar caves de qualitat mitjana que surtin bastant econòmics. Però també d'aquests que, encara que costin més diners, sorprenen als paladars més experts i exigents. I un d'ells és el que ocupa les següents línies.

En tot cas has de tenir en compte que estem parlant d'una beguda alcohòlica, amb la qual cosa no l'has de consumir si tens menys de 18 anys. I si els tens, has de fer-ho amb moderació. La seva graduació és de 12,1% Vol.

Dit això, el cava que ens ocupa és el Brut Gran Reserva 456 de la col·lecció Ars Collecta dels coneguts cellers Codorníu. Un cava el nom del qual ret homenatge als 456 anys que acumula la coneguda marca catalana. Pertany a la reserva de 2007. I tenint en compte que només existeixen 800 ampolles d'aquest deliciós cava, significa que estem davant d'un dels més exclusius.

Cava Brut Gran Reserva Ars Collecta Codorníu 456

Cava Brut Gran Reserva Ars Collecta Codorníu 456 / El Corte Inglés

Només existeixen 800 ampolles i fa honor als 456 anys de Codorníu

Aquest cava està elaborat amb les varietats Chardonnay en un 45%, Pinot Noir en un 45% i Xarel·lo en un 10%. I ve presentat en ampolles de 75 cl.

Segons el tast, aquest cava Brut Gran Reserva 456 de Codorníu presenta a la vista un to pàl·lid en el qual "no apareixen ni tonalitats palloses ni símptomes d'oxidació", amb una "bombolla persistent que forma una corona cremosa que roman prolongadament a la copa". Al nas té "notes pròpies de l'envelliment, brioix, massa de pa i llevats, però sense oblidar flors blanques, ametller i saüc, fruites madures i fresques; una orquestra de sensacions". I en boca té un "tacte cremós per les bombolles fines, alta densitat pel temps d'envelliment, bona definició, equilibri i vitalitat".

Així mateix, el fabricant recomana maridar-lo amb "plats suaus, espaiats o no, i a base de peixos o carns. També marida amb barbacoes i fumats suaus; les pastes de full i pastes salades combinen bé", i "també cuina com la japonesa, xinesa o peruana".

I atenció al seu preu. Perquè cada ampolla d'aquest cava exclusiu té un preu de 175 euros. Tanmateix, aquests dies el pots trobar a la secció del Club del Gurmet del web d'El Corte Inglés rebaixat en un 30% fins als 122 euros.