La cadena de supermercats Carrefour ha revelat el veritable origen del nom de la seva marca i del logo i ha sorprès a tothom.

La primera botiga de Carrefour

Tot va començar a França: Carrefour es va fundar el dos d'agost de 1959 i, quatre anys més tard, es va obrir la seva primera botiga física a Sainte-Geneviève-des-Bois, un municipi francès.

Més de 1.200 Carrefours arreu d'Espanya

El que no imaginaven les famílies Fournier i Defforey, les creadores d'aquesta popular marca d'hipermercats, era que anys després es convertiria en una de les cadenes més populars en l'àmbit internacional. De fet, l'any 1973 es va obrir el primer Carrefour d'Espanya i, a poc a poc, s'ha anat expandint i ja hi ha més de 1.200 supermercats d'aquesta marca arreu d'Espanya.

Quin és el veritable significat del nom Carrefour?

Carrefour també té presència a 30 països europeus, asiàtics i d'Amèrica Llatina. Definitivament, ha estat un boom i, com a qualsevol boom, als seus clients els comencen a sorgir preguntes curioses com, per exemple, quin és el veritable origen del nom d'aquest hipermercat.

Significa 'cruïlla'

Carrefour ha revelat com es va crear el seu nom i ha sorprès a tothom: Carrefour, en francès, es podria traduir com intersecció. encreuada o cruïlla, però per què li han posat aquest nom? La resposta és més simple del que sembla, simplement perquè quan van obrir la primera botiga física de Carrefour, estava situada en una cruïlla.

Un establiment de Carrefour market. Foto: Marta MartíCarrefour / Marta Martí

Què significa el logo de Carrefour?

El logo també ha causat gran curiositat entre els seus clients. Tot i que a priori costa apreciar-ho, es tracta de la lletra C de color blanc envoltada de dos rombes de color blau i vermells i, aquests tres colors, són els de la bandera de França en ordre invers.

Quin és l'origen de Mercadona?

Altres cadenes de supermercats com, per exemple, Mercadona, també s'han sumat a la moda d'explicar l'origen del nom de la marca, ja que cada vegada els clients són més curiosos. En el cas d'aquest supermercat, hi havia moltíssimes llegendes urbanes i, per això mateix, el Community Manager d'aquesta cadena de supermercats, va explicar a Twitter que el veritable origen de Mercadona era el nom d'una pasta italiana.