Molts hem escoltat alguna vegada allò que a Madrid és on es menja el millor marisc a Espanya. No sabem si aquesta dita reflecteix la realitat o no, tanmateix el que sí que sabem que hi ha a Madrid són molt bons restaurants on menjar marisc de primera qualitat, i avui ens hem centrat en un on les valoracions que assoleix a TripAdvisor són del més positives, arribant ja a ser el segon restaurant més ben valorat de la capital espanyola per menjar marisc.

opazogrande

Restaurant O'Pazo a Madrid

Es tracta del restaurant O'pazo, situat a la zona de Quatre Camins, a menys d'un quilòmetre de l'Estadi Santiago Bernabéu. El restaurant O'pazo va ser inaugurat l'any 1969. Ràpidament es va fer un lloc en la puixant gastronomia madrilenya, fins al punt de ser un dels pocs restaurants que va obtenir el reconeixement d'una estrella en la primera edició de la Guia Vermella Michelin per a Espanya. El 1981 va ser adquirit per Evaristo García, propietari de Peixateries Corunyeses que va especialitzar el restaurant en peixos i mariscos com no podia ser de cap altra forma. A partir de llavors l'objectiu més important d'O'pazo va ser la recerca del millor producte de les nostres costes i una elaboració senzilla en la qual es realcessin els sabors naturals. I això ha arribat fins als nostres dies, en els quals trobem una carta que ja s'emporta molts elogis, i en la qual podem trobar alguns plats d'entrants com els següents:

  • Salmó fumat artesanal de Peixateries Corunyeses
  • Amanida de llamàntol gallec
  • Amanida de tomàquets seleccionats amb ceballot i ventresca de bonítol
  • Musclo de bouchot amb salsa marinera de lemon grass
  • Cloïssa de Carril grassa a la paella amb camamilla
  • Gamba blanca de Huelva amb allada
  • Anxoves de Santoña elaborades artesanalment

Com veiem, molta varietat en el que als entrants es refereix, i on malgrat que el producte gallec és el protagonista, altres zones espanyoles amb molt bon marisc també estan ben representades, com Huelva o Cantàbria. Una carta a més de la qual ja llegim molt bones crítiques en TripAdvisor: "Restaurant de peix i marisc, amb un servei impecable, molt amable, i a un preu d'acord amb tot això. Molt recomanable."

opazo2

Marisc del Restaurant O'Pazo a Madrid

Com a plats principals, tant mariscos al pes com altres plats agafen les regnes de la carta, amb opcions tan exquisides com aquestes:

  • Llamàntol del Cantàbric cuit o a la planxa
  • Llagosta del Cantàbric cuita o a la planxa
  • Co tines de rentatge de lluç a la romana o al pil-pil
  • Marmitako de llamàntol

Són una mostra només de les moltes opcions que trobem a la carta, tant de peixos com de mariscos, i és que la varietat és molt àmplia. Un restaurant ideal per als amants del marisc i del pescat, que en una ubicació molt còmoda de Madrid, ja està entre els més valorats i amb el producte fresc que treballa estem segurs que així seguirà.

(Aquest mitjà no es responsabilitza de canvis en les valoracions)