No sol ser habitual veure'n als restaurants més ben valorats d'una ciutat un que sigui a la Guia Michelin, ja que són menys freqüentats que altres de més econòmics. Però la sorpresa l'hem vist a A Coruña, on no només el número u, sinó els dos restaurants més ben valorats a TripAdvisor apareixen a la prestigiosa Guia Michelin.
La Guia Michelin triomfa a A Coruña
El primer d'ells és el restaurant El De Alberto, a escassos metres de les platges, tant la de l'Orzán com la de Riazor. Rere la cuidada façana, amb una gran vidriera que banya de llum el modern menjador, l'omnipresent figura d'Alberto, el propietari, segueix al capdavant de tot amb la clara premissa de cuidar els seus clients. L'oferta? Una cuina tradicional actualitzada amb plats cada vegada més moderns; això sí, sempre amb racions generoses i partint de productes de qualitat.
Plat d'El De Alberto
Com a mostra, alguns dels entrants que ofereixen, com el pop a la brasa amb puré de carbassa, salsa kimchi i cruixents de patata o el salmó marinat en miso amb salsa freda de curri i iogurt".
Com a plats principals, podem escollir tant carns com peixos. Entre les primeres destaquem per exemple:
-
Galteres de vedella estofades al vi negre amb puré de moniato
-
Be a baixa temperatura, escumeja de formatge d'ovella i menta
Si mirem la part de peixos, alguns dels quals ens han cridat més l'atenció són:
-
Llom de bacallà amb mussolina d'all sobre llit de tomàquet, panses i pinyons
-
Molls amb desconstrucció d'escabetx
Com veiem, productes de tota la vida, i dels quals a Galícia hi ha una gran qualitat, però sempre acompanyats de noves tècniques per treure'ls el màxim profit i descobrir nous sabors.
Plat d'El De Alberto
Les postres també segueixen aquesta fórmula que tan bon resultat està donant a El De Alberto, i alguns dels que trobem són per exemple la galeta de pistatxo amb crema anglesa, formatge del cebreiro i gelat de taronja o l'esfera de xocolata negra amb mousse de fruita de la passió.
El segon restaurant més ben valorat és el Terreo Cocina Casual, que també aposta per combinar la cuina tradicional amb noves tècniques, i del que ja parlen així a TripAdvisor: "Del millor de la ciutat. Un tracte immillorable, una cuina pensada i cuidada amb uns productes formidables. Després de molts mesos desitjant conèixer-lo, va complir absolutament les nostres expectatives."
Plat del Terreo Cocina Casual
Entre els seus plats, podem trobar unes navalles o petxines variades negres a la planxa amb mantega torrada i soja o unes croquetes de marisc com a entrants.
Com a plats principals, la presa Ibérica de gla amb blat a la parmesana i piquillos o el bacallà confitat amb pilpil i pebrot rostit.
A més compten amb un apartat d'arrossos del més desitjable per als amants del bon arròs.
Les postres casolanes rematen un àpat que estem segurs que no us decebrà.
Dos restaurants que estan arrasant a A Coruña, i que ja estan en la Guia Michelin, amb el que si visitem Galícia, són una opció molt a tenir en compte.
(Aquest mitjà no es responsabilitza de canvis en les valoracions)