Tenir banderes als balcons pot ser una font d’enemistats entre els veïns, i en aquesta qüestió tant li fa de quina bandera es tracti. Per això mateix, aquest tema ha estat triat aquest dijous en el blog de El Mundo ‘Historias de una escalera’, que s’ocupa de plantejar i aportar solucions a tot tipus de situacions que puguin passar en una comunitat de veïns.

Per fer-ho, l’autor utilitza casos ficticis que plantegen un problema, i en aquest cas -com poden haver intuït-, s’ha triat el d’un veí que té penjada una estelada.

A l’entrada “Puc demanar al meu veí que retiri una bandera del balcó?”, un veí hauria protestat després de dur setmanes “sostenint una estelada que ha penjat Jordi, el nou propietari del 5è D”, amb l’afegit: “I això que som a Madrid”.

Davant d’aquest fet, el blog assenyala que “no existeix cap normativa” que “restringeixi l’ús de banderes o pancartes”, però que la façana “té la consideració d’element comú de l’edifici”. Així, sense donar resposta clara a la pregunta del títol, el text apel·la al “sentit comú” i exposa que si s’ha de penjar alguna cosa, el millor és que “no afecti a la configuració exterior i molt menys que pugui donar lloc a conflictes veïnals”.

I per això, en una suposada apel·lació al sentit comú, el text es tanca amb la següent frase: “Jordi, l’últim en arribar, va decidir retirar l’estelada i així fer més tolerable la vida en comunitat”. Subliminal.