El parlament ucraïnès va a la seva. En mig de la tensió amb Rússia, Ucraïna ha legalitzat les criptomonedes. 272 diputats han votat a favor d'una llei que permetrà llançar un mercat legal d'actius virtuals al país i que donarà a la Comissió Nacional de Valors i Mercat de Valors regular el mercat d'actius virtuals. "La nova llei és una oportunitat addicional per al desenvolupament empresarial al nostre país. Les empreses cripto estrangeres i ucraïneses podran operar legalment, mentre que els ucraïnesos tindran un accés còmode i segur al mercat global d'actius virtuals. Els participants del mercat rebran protecció legal i l'oportunitat de prendre decisions basant-se en consultes obertes amb les agències governamentals. Apareixerà un mecanisme transparent per invertir en una nova classe d'actius", ha dit el viceprimer ministre i ministre de Transformació Digital, Mykhailo Fedorov.

Sembla com si Ucraïna s'hagués oblidat per un moment del conflicte amb Rússia. Just quan Josep Borrell ha assegurat que "ha començat el bombardeig en algunes parts de la frontera" de l'est del país, el parlament ucraïnès ha pensat que aquest era el millor moment per regular l'entrada del Bitcoin al país. Òbviament, els diputats poden concentrar-se en més d'una cosa a la vegada, però les criptomonedes no semblen a hores d'ara una prioritat real per un país que enfronta una possible invasió... Que enfronta una possible guerra.

En qualsevol cas, és un dia molt important pels fanàtics de les criptomonedes. A l'estat espanyol, el Banc d'Espanya ha regulat aquest dijous les campanyes de publicitat per les monedes virtuals, alhora que ha reconegut per primer cop una plataforma de criptomonedes. Es tracta de Bit2Me, una mena de borsa d'intercanvi alacantina que ha rebut la validació de les autoritats espanyoles com a proveïdora oficial de serveis d'intercanvi i custòdia de criptomonedes. Uns moviments que s'ajunten amb el fet que l'FBI nord-americà ha anunciat que crearà una unitat de divises digitals. Tot plegat, una excusa més perquè els cripto inversors no apartin la mirada dels seus dispositius.